D-Wave lanceert ontwikkelplatform voor hybride kwantumapplicaties

d-wave kwantum quantum cpu

D-Wave, de Canadese specialist in kwantumcomputing, heeft de algemene beschikbaarheid van zijn ontwikkelplatform voor hybride kwantumapplicaties aangekondigd.

D-Wave Hybrid, zoals het platform werd gedoopt, is onderdeel van de Ocean-SDK van het bedrijf, dat op zijn beurt deel uitmaakt van  de cloudservice D-Wave Leap. Daarmee krijgen gebruikers toegang tot een kwantumcomputer in de cloud.

Het hybride ontwikkelplatform werd eind vorig jaar reeds voorgesteld en geeft ontwikkelaars de tools in handen om applicaties te bouwen voor de recent aangekondigde familie van 2000Q-systemen van D-Wave, evenals toekomstige computers.

Geen tussenweg

D-Wave merkt op dat de keuze voor een hybride platform niet zozeer een tussenweg is, maar kwantumapplicaties altijd hybride zullen zijn en blijven. Het idee is dat de voordelen van de kwantumcomputer worden benut, wanneer dat het meest opportuun is. Die voordelen zullen alleen maar toenemen, naarmate kwantumcomputing verder evolueert.

“Kwantumhybride ontwikkeling brengt heel snel de kracht van klassieke computing en kwantumcomputing samen”, zegt Alan Baratz, chief product officer bij D-Wave. “We verwachten dat de meeste toepassingen van onze kwantumtechnologie worden uitgevoerd als hybriden van kwantum- en klassieke berekeningen, net zoals CPU’s en GPU’s vandaag samenwerken voor veel taken.

Hybride workflows

D-Wave Hybrid biedt ontwikkelaars een Python-framework voor het bouwen van verschillende hybride workflows, zodat kwantum- en klassieke middelen parallel kunnen worden gebruikt om de optimale oplossing voor een bedrijfsprobleem te vinden. Het platform kan ook helpen om een groter probleem in kleinere onderdelen op te splitsen, die door de huidige generatie kwantumprocessors kunnen worden verwerkt, om ze daarna weer samen te voegen.

Tot nu toe hebben D-Wave-klanten al meer dan 150 vroege toepassingen ontwikkeld voor uiteenlopende domeinen, gaande van het plannen van vliegtuigvluchten, over het bouwen van verkiezingsmodellen, tot preventieve gezondheidszorg. Eén van de vroegste gebruikers is Volkswagen, dat het systeem gebruikt voor een aantal proof-of-concepts rond het optimaliseren van verkeersstromen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home