Dell helpt bedrijven kwantumtechnologie te integreren in bestaande infrastructuur

dell

Dell stelt een nieuwe toolset voor die kwantumcomputing toegankelijker maakt voor organisaties. Met de snellere rekenkracht moeten organisaties algoritmes kunnen ontwikkelen voor complexe uitdagingen.  

Quantum Computing Solution geeft organisaties de mogelijkheid om kwantumcomputing in hun bestaande infrastructuur te integreren. De weg naar machine learning en natural language processing (NLP) ligt zo open.

lees ook

Kwantumcomputers: verre droom of actueel gevaar?

Niet in Europa

“Nieuwe servers en oplossingen van Dell Technologies geven bedrijven van elke omvang toegang tot technologieën die ooit alleen toegankelijk waren voor de grootste onderzoeksinstellingen uit de wereld en overheidsinstanties, waardoor ze high-performance computing (HPC) kunnen aanpakken, de integratie van AI kunnen vereenvoudigen en hun bedrijf vooruit kunnen helpen”, vertelt Rajesh Pohani, VP portfolio en product management bij Dell.

De woorden van de vicepresident blazen de werkelijke situatie wel op. Voorlopig is de oplossing enkel beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Over uitbreiding naar andere regio’s is voorlopig niets bekend.

De oplossing combineert verschillende technologieën en producten van Dell. De kern is de klassieke kwantumsimulator van Dell die draait op PowerEdge-servers. Workloads kunnen zowel on-prem als in de cloud gedraaid worden. De integratie in de bestaande infrastructuur is mogelijk door de integratie van IonQ kantumtechnologie.

Toegankelijker

Dell is niet de enige speler die kwantumcomputing naar bedrijven brengt. De mogelijkheden werden eerder al toegankelijker gemaakt door Microsoft en KPMG. Samen bieden zij de oplossing Azure Quantum aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home