Cisco brengt IT en OT-omgevingen dichter bij elkaar

Cisco XXL

Cisco introduceert een handvol vernieuwingen voor zijn oplossingen rond IoT en OT. De ambitie is om IT en OT-omgevingen op een overzichtelijke manier bij elkaar te brengen.

Op Cisco Live in Amsterdam introduceert Cisco verschillende vernieuwingen rond zijn IT-, OT- en IoT-oplossingen. Zichtbaarheid staat centraal: het is de bedoeling dat IT-teams een duidelijk overzicht krijgen van zoveel mogelijk veilig verbonden data gerelateerd aan hun omgevingen.

Cyber Vision

Zo stopt het Amerikaanse bedrijf Cisco Cyber Vision in zijn Cisco IoT Operations Dashboard. Dat zorgt ervoor dat zowel IT-teams als operationele specialisten een volledige zichtbaarheid krijgen in de IT- en OT-toestellen die in de organisatie aanwezig zijn. Beveiliging is hier de centrale insteek, aangezien beide categorieën van toestellen doelwitten kunnen zijn voor aanvallen die de hele omgeving schaden. Cisco speelt hier verder in op de realiteit dat IT en OT almaar meer versmelten.

Secure Equipment Access Plus is een dienst die je tegenover die achtergrond mag bekijken. De oplossing maakt het eenvoudiger voor zowel IT- als OT-teams om toestellen uit te rollen, te beheren of eventuele problemen om te lossen. Cisco kondit aan dat de dienst toegang biedt tot alle apparatuur met IP-connectiviteit. Dat maakt het eenvoudiger om assets vanop afstand aan te spreken.

In de marge neemt Cisco de netwerkconnectiviteit onder handen. Cisco+ Secure Connect (een SASE-oplossing) werkt nu met Cisco SD-Wan via Viptela.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home