Automation Anywhere krikt generatieve AI fors op

Het Amerikaanse softwarebedrijf Automation Anywhere heeft op zijn eigen evenement Imagine 2023, in de Texaanse stad Austin, een stevige uitbreiding van het gebruik van generatieve AI aangekondigd.

Tijdens zijn eigen evenement Imagine 2023 heeft Automation Anywhere zijn plannen onthuld om nog veel meer in te zetten op generatieve AI. Vooral het Automation Success Platform krijgt een upgrade.

Goed gevuld extra laagje

De basis van deze innovaties is volgens Automation Anywhere de nieuwe Responsible AI Layer. Die bevat nieuwe op maat gemaakte generatieve AI-automatisatiemodellen die zijn ontwikkeld uit LLM’s. Deze modellen zijn getraind met anonieme metadata van miljoenen automatisaties. De nieuwe laag bevat ook AI-tools en securitycapaciteiten.

Een belangrijk onderdeel van de Responsible AI Layer is de verzameling AI Tools, Governance and Best Practices. Hiermee kunnen bedrijven en organisaties die geen AI-specialisten in huis hebben toch op een verantwoorde manier AI-automatisaties creëren, met de nodige digitale vangrails.

Deze collectie aan AI-hulpmiddelen bevat onder andere:

  • Modelselectie: gebruikers kunnen een AI-model van heel wat providers kiezen en Automation Anywhere integreert dat op een veilige manier
  • Testen en optimaliseren: tools waarmee gebruikers modellen en prompts kunnen testen om te zien welke het best zijn voor hen, inclusief een gids om te finetunen
  • Prompttemplates: een collectie van herbruikbare prompts voor elk model waaraan gebruikers ook zelf gecreëerde templates kunnen toevoegen
  • Data- en privacy-controles: op maat gemaakte controleorganen en capaciteiten voor databescherming
  • Monitoring en audits: een set van generatieve AI-analyses en audittools om de prestaties van een model te monitoren en dataprivacy in de gaten te houden

Heel deze verzameling aan tools en functies is begin volgend jaar beschikbaar.

Vernieuwd

In juni had Automation Anywhere al een keer nieuwe generatieve AI-toepassingen aangekondigd en daarop bouwt het bedrijf nu verder. Zo krijgt de Automation Co-Pilot for Business Users de mogelijkheid on LLM’s te integreren en nieuwe use-cases, zoals triage van e-mails of routering voor klantenserviceteams. Voor de financiële sector behoren witwaswaarschuwingen of rapporteringen  tot de mogelijkheden en in de gezondheidssector kunnen patiënten een samenvatting krijgen na een consultatie.

De Automation Co-pilot fungeert ook als vangrail voor bedrijven om verantwoord met AI om te gaan. Het systeem monitort daarom ook hoe bedrijven met generatieve AI communiceren.

Een andere functie die drie maanden na de aankondigingen in juni al een upgrade krijgt, dat is Document Automation. Deze slimme oplossing voor het verwerken van documenten kan generatieve AI nu inzetten om data sneller te begrijpen, te extraheren en samen te vatten. Het systeem ondersteunt verschillende documenttypes en use-cases doorheen de supply-chain, zoals contracten of orders.

lees ook

Het wat, waarom en wanneer van Robotic Process Automation

Volledig nieuw

Naast die twee geüpdatete systemen steken er nu ook nog twee die spiksplinternieuwe generatieve AI-copiloten in de portfolio van Automation Anywhere. Beide functies moeten de ROI-cyclus drastisch verkorten, van maanden naar minuten.

De eerste die daarvoor moet zorgen is Automation Co-Pilot for Automators. Hiermee kunnen ontwikkelaars via prompts met natuurlijke taal, commando’s omzetten in gepersonaliseerde end-to-end-automatisaties.

Deze copiloot beschikt over een recorder met generatieve AI, waardoor automatisaties niet worden beïnvloed door veranderingen in applicaties. Het systeem kan ook in real time acties suggereren over een eventuele volgende stap in de automatisatie. Automation Co-Pilot for Automators bestaat nu al in een bètaversie en zal algemeen beschikbaar zijn in het begin van volgend jaar.

Nummer twee in dit korte lijstje heet Autopilot. Deze functie gebruikt generatieve AI om nieuwe end-to-end-automatisaties te genereren. Dit systeem combineert verschillende functies van Automation Anywhere:

  • Process Discovery: versnelt automatisatie
  • CoE Manager (Center of Excellence): monitort automatisatie
  • Automation Co-Pilot for Automators: zie boven

Die combinatie zorgt voor een versnelde ontwikkeling: er zou maar enkele minuten zitten tussen het proces ontdekken en de automatisatie. Zo kan dat laatste veel sneller worden ontwikkeld als het nodig is. Autopilot zal begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Naast al deze updates bevestigt Automation Anywhere bovendien dat het de banden versterkt met bedrijven als Google Cloud en AWS. Met die eerste werkt het bedrijf al enkele jaren samen en dan vooral rond robotic process automation (RPA).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home