Google brengt RPA naar Google Cloud met Automation Anywhere

robotic process automation rpa

Google kondigt een meerjarige samenwerking aan met robotic process automation (RPA)-specialist Automation Anywhere. Met dit partnerschap wil Google de adoptie van RPA binnen bedrijven over de hele wereld versnellen. 

Als onderdeel van de samenwerking wordt het Automation Anywhere platform beschikbaar op Google Cloud. Hieronder vallen onder meer de low- en no-code ontwikkeltools, AI-workflow bouwers en API management. Deze diensten worden beschikbaar binnen verschillende Google Cloud diensten, zoals Apigee, AppSheet en AI Platform. 

Naast dat de tools van Automation Anywhere beschikbaar worden voor Google Cloud, werken beide bedrijven ook samen aan nieuwe AI- en RPA-oplossingen. Het gaat onder meer om industrie-specifieke toepassingen, met een focus op financiële diensten, toevoerketens, gezondheidszorg en wetenschappen, telecommunicatie, retail en de publieke sector. 

Automation Anywhere heeft beloofd zijn cloud-native web-based automatiseringsplatform te migreren naar Google Cloud als zijn belangrijkste cloud provider. Google Cloud belooft dat Automation Anywhere zijn belangrijkste RPA-partner wordt. 

Centraal onderdeel van digitale transformatie

Dankzij RPA worden monotone en herhaaldelijke taken geautomatiseerd. Dat RPA booming business is, valt niet langer te ontkennen. Steeds meer bedrijven omarmen de technologie en volgens schattingen van Forrester werken binnen een tiende van de start-ups meer robots dan mensen. 

Volgens een survey van McKinsey kunnen activiteiten worden geautomatiseerd in ongeveer 60% van de beroepen. En volgens cijfers van Salesforce geeft 95% van de IT-leidinggevenden prioriteit aan het automatiseren van de workflow. 

Volgens Google Cloud CEO Thomas Kurian is RPA een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie die bedrijven ondergaan. Herhaaldelijke taken en inefficiënte handmatige processen komen voor in vrijwel elk bedrijf. RPA helpt om deze processen te stroomlijnen, door een deel van de taken te laten uitvoeren door robots. 

“We zijn trots om samen te werken met Automation Anywhere en bedrijven te helpen om snel hun RPA mogelijkheden toe te passen en op te schalen via Google Cloud. Ook willen we uitdagingen van bedrijven aanpakken met oplossing die specifiek zijn ontwikkeld voor hun industrie”, zegt Kurian.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home