Salesforce laat SalesGPT en ServiceGPT met je klanten spreken

Salesforce

Salesforce heeft zijn nieuwste GPT-assistenten voorgesteld. SalesGPT en ServiceGPT staan verkopers en callcenters bij in het contact met klanten.

Uit een onderzoek van Salesforce blijkt dat, niet erg verrassend, verkopers en helpdeskmedewerkers vragende partij zijn voor generatieve AI-hulpmiddelen. 61 procent van de verkopers en 63 procent van de dienstmedewerkers gelooft dat AI hen zal helpen hun job beter te doen. Bij wie de technologie al effectief gebruikt, is dat zelfs 84 en 90 procent. Toch bestaat er nog een groep van zestig procent die zich geen raad met AI.

Om die laatste groep mee aan boord te krijgen, trekt Salesforce deze maand door Europa om zijn nieuwste AI-producten voor te stellen. Sinds de lancering van EinsteinGPT in maart, blijft Salesforce aan de lopende band dosissen AI injecteren in zijn portfolio. De jongste telgen van de GPT-familie zijn SalesGPT en ServiceGPT, geheel toevallig gericht op de doelgroepen in hierboven beschreven studie.

SalesGPT

Deze AI-tool is getraind om verkopers bij het volledige verkoopproces bij te staan. Van het zoeken naar potentiële klanten tot het afronden van het contract, SalesGPT zorgt ervoor dat zij altijd over de juiste data beschikken. Dit is onder andere mogelijk met SalesGPT:

  • Automatische verkoope-mails genereren met gepersonaliseerde gegevens voor elke klant
  • Transcripten maken van telefoongesprekken met klanten
  • Samenvatten van de verkoopcyclus en het CRM-platform automatisch bijwerke
salesgpt salesforce
Bron: Salesforce

ServiceGPT

Dan is er ook nog ServiceGPT, die zowel in het callcenter als mee in het veld kan worden geplaatst om de dienstverlening te automatiseren. Salesforce somt enkele functionaliteiten op:

  • Automatische antwoorden genereren op vragen van klanten
  • Samenvattingen maken van klanteninteracties op basis van casedata en historiek
  • ‘Knowledge Articles’ maken op basis van real-time interacties
  • Belangrijke informatie samenvatten voor teams die ter plaatse moeten gaan

Naast SalesGPT en ServiceGPT heeft Salesforce ook al MarketingGPT, CommerceGPT en SlackGPT aangekondigd, met mogelijk nog meer op komst. Al deze tools zijn gebouwd op EinsteinGPT, dat op zijn beurt gebaseerd is op het GPT-4-model van OpenAI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home