Salesforce doorspekt hele portfolio met generatieve AI

Salesforce

Salesforce krijgt maar niet genoeg van generatieve AI. Naast kant-en-klare toepassingen kunnen klanten ook toegang krijgen tot LLM’s om zelf applicaties mee te bouwen in de AI Cloud.

Wie dacht dat Salesforce na de aankondigingen van vorige week klaar was met generatieve AI toe te voegen aan zijn platformen, was verkeerd. Met de aankondiging van de AI Cloud gaat Salesforce nog een stapje verder. De AI Cloud doorspekt het hele portfolio van de CRM-specialist met kant-en-klare AI-toepassingen.

Het volledige lijstje van AI-assistenten binnen Salesforce-applicaties klinkt nu als volgt: Sales GPT, Service GPT, Marketing GPT, Commerce GPT, Slack GPT, Tableau GPT, Flow GPT, and Apex GPT. Al deze tools bieden sales- en marketingteams kant-en-klare AI-toepassingenn om iedere klant op maat te bedienen. Het brein van het AI-aanbod is Einstein GPT, dat in maart werd gelanceerd.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein GPT: generatieve AI voor het hele portfolio

Breng je eigen model

Omdat bedrijven soms ook graag zelf aan de slag gaan met AI om eigen applicaties mee te bouwen, zal Salesforce via de AI-cloud ook toegang geven tot LLM’s. Naast de door Salesforce ontwikkelde modellen zoals CodeGen, CodeT5+, and CodeTF, zijn ook die van externe partijen welkom. Het persbericht noemt onder meer OpenAI, Anthropic, Cohere en AWS, dat met Bedrock een gelijkaardig platform lanceerde.

lees ook

AWS schakelt een versnelling hoger, maar kruipt niet noodzakelijk zelf achter het stuur

Heb je toevallig een zelfgemaakte LLM liggen, dan kan je dat ook connecteren met de Salesforce AI Cloud. De data blijft in dat geval op je eigen infrastructuur staan.

Betrouwbare AI

De AI Cloud staat voor betrouwbare AI, benadrukt Salesforce in het persbericht. Uit een onderzoek dat het bedrijf liet voeren blijkt dat organisaties wel openstaan om te experimenteren met generatieve AI, maar uit veiligheidsoverwegingen terughoudend zijn. Nieuwsberichten over kunstmatige intelligentie die vreemd gedrag vertoont, rijzen terechte vragen over de veiligheid van de technologie op.

Salesforce voegt daarom een Trust Layer aan Einstein GPT. Dit mechanisme moet voorkomen LLM’s gevoelige klantgegevens vasthouden. Deze scheiding tussen gevoelige gegevens en de LLM helpt klanten de controle over de gegevens te behouden.

De AI Cloud is vanaf juni 2023 beschikbaar. De verschillende componenten zullen gradueel uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home