Oracle NetSuite krijgt meer generatieve AI en nieuwe functies

NetSuite, de clouddienst voor bedrijfssoftware, wordt door eigenaar Oracle versterkt met meer generatieve AI en een aantal nieuwe functionaliteiten.

De clouddienst voor bedrijfssoftware NetSuite van Oracle heeft een stevige upgrade gekregen, bijna exact een jaar na een eerdere grote update. Naast verschillende nieuwe features met generatieve AI zijn er ook een aantal andere nieuwe functies bijgekomen. Over de meest opvallende toevoeging Tekst Enhance hebben we een apart stuk voorzien.

Virtueel magazijn

NetSuite’s cloudoplossing voor data Analytics Warehouse krijgt er een portie generatieve AI bij. Die handhaaft en centraliseert gegevens om datamanagement te verbeteren. Inloggen is vereenvoudigd en gebruikers kunnen specifiekere instellingen implementeren voor wie toegang heeft tot welke content.

Analyses zijn nu geïntegreerd in dashboards. Hierdoor kunnen gebruikers makkelijk linken naar visualisaties en statistieken opzoeken om aan grafieken toe te voegen. Via nieuwe datapijplijnen zijn gegevens nu ook actueler.

Met deze update krijgen gebruikers ook accuratere financiële data-analyses. Er is ook een nieuwe functie om budgetten te monitoren. De AI zorgt nu voor nog diepere inzichten dankzij analyses die verder gaan dan samenvattingen.

Deze upgrade is momenteel echter niet beschikbaar voor de Benelux.

Financieel

Vervolgens is er ook nog Enterprise Performance Management. Dit is een financiële tool die alle boekhoudkundige en zakelijke aspecten samenvoegt. Dit moet zorgen voor snellere en nauwkeurigere financiële processen en meer inzicht.

In diezelfde lijn als EPM is er ook Benchmark 360. Dat is een tool om operationele en financiële statistieken te analyseren.

De AI van Bill Capture moet dan weer zorgen voor minder manueel werk bij de boekhouding. Het systeem helpt gebruikers om uitgaves te zoeken en categoriseren via data.

lees ook

Belgische Novutech neemt leiding over NetSuite-team van Fast Four

Wacht, er is meer

Oracle voegde ook generatieve AI toe aan NetSuite Planning and Budgeting. Hiermee is er nu automatische data-analyse met voorspellende algoritmes.

Nog een nieuwe functie is Transaction Line Distribution, waarmee organisaties aparte transacties kunnen opsplitsen over departementen of teams. Hiermee kunnen distributietemplates worden gecreëerd. Het helpt ook met de automatisering van binnenkomende data. Een toegevoegde functie binnen Configure/Price/Quote helpt bedrijven dan weer met het opstellen van specifieke opties voor hun klanten.

Met de nieuwe service Capital kunnen bedrijven hun cashflow beter monitoren. Daarbij sluit ook de digitale betaaloplossing Pay aan. Die is eveneens binnen NetSuite geïntegreerd en helpt bij nieuwe accounts binnen een bedrijf dankzij vooraf bepaalde tarieven en kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home