Google beloont meldingen van kwetsbaarheden in generatieve AI

Het Vulnerability Reward Program (VRP) van Google (en met uitbreiding Alphabet) bevat nu ook beloningen voor het vinden van bugs en kwetsbaarheden in generatieve AI. Hiermee wil Google actief zogenaamde bug hunters aantrekken.

Wie zich geroepen voelt om door Google betaald te worden om generatieve AI te checken op bugs en kwetsbaarheden heeft geluk. Het bedrijf breidde zijn Vulnerability Reward Program uit en zoekt mensen die net dat willen doen. Dat kan tussen honderd en 31.337 US dollar opleveren.

Virtueel premiejagen

Dat AI een steeds grotere rol speelt in de wereld en in technologie, hoeven we al lang niet meer te vertellen. Het is voor bedrijven dus van groot belang dat hun producten die hiermee werken geen zwakke punten bevatten.

Daarom looft Google nu dus monetaire beloningen uit aan bug hunters die het bedrijf kunnen wijzen op kwetsbaarheden in zijn generatieve AI. Dat gaat dan bijvoorbeeld over Google Bard of Agent Assist van Google Cloud.

lees ook

Google lost nu ook jouw wiskundige problemen op

Er zijn wel bepaalde voorwaarden voor wat telt als een bug of kwetsbaarheid. Succesvol een prompt kunnen ingeven die onzichtbaar is voor een slachtoffer, waarbij een aanvaller diens account of assets kan aanpassen, dat telt om een beloning te claimen. Extractie van trainingsdata die gewoon publiek of niet gevoelig is, daar krijg je niets voor. De volledige lijst vind je op een securityblog van Google.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home