Google breidt zijn Cloud AI-portfolio uit

Google Cloud Platform
-

Google voegt meerdere nieuwe producten en mogelijkheden toe aan zijn Cloud AI-portfolio. Het gaat onder andere om nieuwe producten en functies in Contact Center AI en nieuwe versies van Document AI. Ook kondigt het bedrijf aan verbeteringen te gaan doorvoeren aan zijn AI-platform voor machine learning. 

Google Cloud staat voornamelijk bekend om zijn geavanceerde mogelijkheden op het gebied van AI. Met zijn serie aan updates neemt de gigant nog eens een extra stap om deze positie te versterken. 

Nieuwe functies in Google Contact Center AI

Afgelopen november werd de Google Contact Center AI-software algemeen beschikbaar. De software maakt het mogelijk voor bedrijven om virutal agents toe te passen voor eenvoudige interacties met klanten. 

Met de updates deze week brengt Google Dialogflow CX uit. Dialogflow CX is geoptimaliseerd voor grote contactcentra die te maken hebben met complexe gesprekken. De software maakt het makkelijker om virtual agents toe te passen in contactcentra. Daarnaast biedt de tool een nieuwe manier virtual agents op een visuele manier te bouwen. De tool is momenteel beschikbaar als béta. Een andere update aan CCAI is dat gebruikers een unieke stem kunnen creëren voor hun virtual agents via Custom Voice. Deze nieuwe tool is momenteel ook beschikbaar in béta. 

Nog een update die Google doorvoert in CCAI is een verbetering van de ‘agent assist’ functie. Deze functie transcribeert gesprekken, beveelt workflows aan en biedt andere verschillende soorten AI-gedreven assistentie aan callcenter-medewerkers. Een nieuwe Agent Assist for Chat module geeft medewerkers ondersteuning via chat. Het AI detecteert wat de intentie van de beller is en biedt stap voor stap assistentie. 

Andere AI-uitbreidingen 

Voor Document AI heeft Google nieuwe versies toegevoegd voor Document AI. Met Lending Document AI brengt het bedrijf een tool uit die gericht is op het de hypotheekindustrie. De tool kan het toekennen van leningen versnellen. Ook brengt Google Procure-to-Pay Document AI uit. Deze tools helpt bedrijven het aanbestedingsproces te automatiseren. 

Naast dit alles voegt Google functies toe aan zijn AI Platform dat ontwikkeld is voor machine learning operations (MLOps). “Zelfs voor de machine learning experts hangt het langetermijnsucces van ML-projecten af van het maken van de sprong van wetensschapsproject naar herhaalbare en schaalbare werkzaamheden”, schrijft  Moore in zijn blog. 

Om MLOps te verbeteren, introduceert Google het nieuwe AI Platform Pipelines. Deze volledig beheerde dienst voor ML pipelines wordt vanaf oktober dit jaar beschikbaar als preview. Met de nieuwe service kunnen klanten ML pipelines bouwen met gebruik van TensorFlow Extended voorgebouwde componenten en templates, waardoor het makkelijker wordt om modellen toe te passen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home