Dynatrace voegt generatieve AI toe aan zijn Davis AI engine

Door generatieve AI toe te voegen aan de Davis AI engine hoopt Dynatrace de productiviteit van business-, ontwikkelings-, security- en operationele teams te verhogen.

Organisaties kunnen nu aanbevelingen van generatieve AI krijgen, met de nodige context en de specifieke kenmerken van het hybride en multicloud ecosysteem die de organisatie weerspiegelen.

Dynatrace wil met de verbeterde Davis AI engine heel wat taken vereenvoudigen. Het haalt als voorbeeld de verdere automatisering en het creëren van dashboards aan waardoor medewerkers kunnen focussen op andere zaken.

Aangezien generatieve AI van nature is gebaseerd op waarschijnlijkheden, hangt de toegevoegde waarde ervan af van de kwaliteit van de trainingsdata en de instructies van gebruikers. Daarom kan generatieve AI aanzienlijk worden versterkt door samenvoeging met causal en predictive AI.

Zo ontstaat één ‘hypermodal AI’ waarin elk type AI uitblinkt in zijn specifieke capaciteiten:

  • Voorspellen – door gebruik te maken van predictive AI-modellen kunnen er aanbevelingen worden gedaan op basis van data uit het verleden. Hieronder vallen onder meer trends in sales en klantervaring, seizoensgebonden trends en de gezondheid van cloud applicaties.
  • Vaststellen – causal AI kan door het analyseren van onderlinge afhankelijkheden binnen grote observability-, security- en businessdatasets op feiten gebaseerde, deterministische en nauwkeurige antwoorden en intelligente automatisering leveren. Hierbij wordt de accurate context van elk oorspronkelijke datapunt behouden.
  • Creëren – met behulp van generatieve AI kunnen aanbevelingen worden gedaan hoe specifieke taken aangepakt kunnen worden, binnen de context van de omgeving en situatie van de klant.

Deels vanaf nu beschikbaar

De Davis AI voorspelt toekomstig gedrag op basis van data uit het verleden en waargenomen patronen. Hierdoor kunnen organisaties anticiperen op toekomstige behoeften en problemen met betrekking tot de prestaties en security van hun applicaties.

Met de Davis causal AI analyseert Dynatrace in real-time data binnen het Dynatrace Grail data lakehouse en causale afhankelijkheden uit de Dynatrace Smartscape-topologie. Dit levert antwoorden en automatisering die nodig zijn voor probleempreventie en het geautomatiseerd wegnemen van risico’s.

Tot slot werkt de Davis CoPilot generatieve AI werkt samen met de causal en predictive AI van Dynatrace om automatisch aanbevelingen te doen, suggesties te geven voor workflows en dashboards, of mensen natuurlijke taal te laten gebruiken voor onderzoek, het oplossen van problemen of het voltooien van taken.

Davis predictive en causal AI zijn nu al beschikbaar voor klanten. De uitgebreide Davis AI zal later in 2023 voor alle klanten beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home