Dynatrace combineert verschillende vormen AI

Technologiebedrijf Dynatrace combineert causale, voorspellende en generatieve AI in één platform.

Davis AI, de oorzakelijkheids-engine met kunstmatige intelligentie van Dynatrace, krijgt een stevige upgrade. Het bedrijf voegt nog twee andere vormen van AI toe aan het systeem, om zo hypermodale kunstmatige intelligentie te creëren. Volgens Dynatrace is dit de eerste AI-engine in zijn soort.

De basis

Het platform van Dynatrace draait helemaal rond Davis AI. Het systeem beantwoordt vragen over software(infrastructuur) en over de gebruikservaring en voorziet de nodige data.

Dit helpt bedrijven met hun cloud, met snellere en meer frequente software-updates en het verhoogt gebruiksvriendelijkheid voor alle gebruikers.

lees ook

5 manieren waarop AI de publieke sector van dienst kan zijn

Uitbreidingen

Daar voegt Dynatrace nu ook nog generatieve en voorspellende AI aan toe. Met dat eerste kan het systeem nu ook zelf vragen stellen, dashboards en notebooks genereren, analyses vereenvoudigen en suggesties doen voor een betere workflow en voor automatisatie. Voorspellende AI voorziet eventuele anomalieën in het systeem en herkent patronen.

De bedoeling is dat deze verbeterede versie van Davis AI de algemene productiviteit verhoogt. Dat kan door AI-suggesties te doen die zowel door voorspellingen als door causaliteit worden gevoed, maar ook door het vereenvoudigen van taken met de creatie van dashboards en door te automatiseren. Zo kunnen werknemers zich nog meer focussen op belangrijke en interessantere zaken.

Eerder dit jaar lanceerde Dynatrace ook al  AutomationEngine, een toolset met AI-functionaliteit die bedrijven helpt met werken in de cloud. Dit systeem maakt ook al gebruik van causale AI. Deze maand “viert” het bedrijf trouwens zijn vierde jaar op de New York Stock Exchange.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home