Red Hat breidt Insights uit naar Ansible en OpenShift

red hat

Red Hat Insights kan voortaan inzichten bieden over de bredere Red Hat IT-omgeving. Naast RHEL ondersteunt de predictive analytics-oplossing voortaan ook OpenShift en Ansible.

Predictive analytics-platform Red Hat Insights ondersteunt per direct Red Had OpenShift en Red Hat Ansible. De integratie komt bovenop de eerdere compatibiliteit met Red Hat Enterprise Linux (RHEL), die wordt uitgebreid. De vernieuwing komt vooral gebruikers ten goede die voor hun hele infrastructuur op Red Hat vertrouwen. Zij krijgen voortaan een centraal overzicht over hun omgeving waar ze concreet mee aan de slag kunnen om zaken te automatiseren en te optimaliseren.

Inzicht gebaseerd op de actuele infrastructuur

Insights zelf is een suite van clouddiensten die een laag van inzicht biedt gebaseerd op data van klanten die Red Hat jarenlang ter beschikking had. Het platform biedt IT-beheerders zichtbaarheid in hun vaak complexe IT-omgeving. Daarbij kunnen ze voortaan op één suite vertrouwen die een centraal overzicht biedt van alles, of het nu om Linuxmachines gaat on-premises, containers in de cloud of automatisering via Ansible over de hele hybride infrastructuur.

Red Hat Insights zorgt voor proactieve tips over beveiliging, onderhoud en optimalisatie. De tool spoort zelf problemen op en waarschuwt admins, idealiter voor een configuratiefout ook echt tot downtime leidt. Bij die waarschuwingen horen meteen automatische aanbevelingen, zodat experts sneller de juiste actie kunnen ondernemen. Zeker in een hybride context helpt Insights om de infrastructuur gestroomlijnd en overzichtelijk te houden.

Concrete meerwaarde

Het platform zorgt niet alleen voor operationele inzichten. Ook budgettaire zaken worden in rekening gebracht. Denk daarbij aan een handig overzicht van bijvoorbeeld de kostenstructuur van je OpenShift-Kubernetescluster in de cloud. Het is immers vaak moeilijk om te detecteren hoeveel je containers precies consumeren, en wat het bijhorende prijskaartje is.

De Ansible-integratie zorgt dan weer voor meer inzicht in het gebruik van automatisering over de hele organisatie. Beheerders kunnen workflows onderzoeken en ervoor zorgen dat die waar mogelijk op dezelfde manier geautomatiseerd worden over de hele onderneming.

lees ook

België aan de wieg van containers in Europa dankzij Smals

Voor Red Hat Enterprise Linux zorgt Red Hat tot slot voor enkele nieuwe functies. Insights zal proactief waarschuwingen geven op basis van beveiligingsadviezen  en CVE’s. Die adviezen komen via verbeterde notificaties bij de beheerder terecht. Tot slot verbetert Red Hat heet abonnementsbeheer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home