Zoom geeft alle gebruikers live transcripties

Zoom

Zoom rolt realtime ondertiteling en transcriptie uit naar alle gebruikers, ook wanneer die niet betalen voor de dienst.

Zoom integreert live transcriptie en ondertiteling voor al zijn gebruikers. De functionaliteit komt naar gratis en betaalde vergaderingen en webinars. In eerste instantie is de functionaliteit enkel in het Engels beschikbaar, al hoopt Zoom daar in de toekomst verandering in te brengen.

Gebruikers kunnen de functionaliteit inschakelen via het webportaal van Zoom. Je kan ondertiteling ook aanvragen tijdens een vergadering via de werkbalk. Het is aan de organisator van een vergadering om de functie in te schakelen. Ondertiteling moet videovergaderingen toegankelijker maken voor iedereen en vooral voor mensen met gehoorproblemen.

Vertalingen

Op termijn hoopt Zoom ook taalbarrières neer te halen met zijn ondertitelingen. In juni van dit jaar kocht het bedrijf al de startup Kites. Die is gespecialiseerd in realtime vertaling met de hulp van AI. Wanneer dergelijke functionaliteit zijn intrede zal maken op het Zoom-platform, is nog niet duidelijk.

Zoom blijft intussen ook ondertiteling met de hulp van software van derden ondersteunen. Otter.ai biedt bijvoorbeeld zo’n oplossing aan. Google integreerde gelijkaardige functionaliteit al in 2019 in zijn videovergaderplatform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home