Zoom stopt meer AI in Zoom Phone

Zoom

Zoom breidt zijn Zoom Phone-toepassing uit met AI. De mobiele toepassing moet zo op het niveau van de desktop-ervaring komen.

Zoom integreert meer AI-capaciteiten in zijn Zoom Phone-applicatie. De uitbreiding van die app past in de lancering van Zoom Workplace. De AI Companion maakt een volwaardige intrede in de telefoontoepassing. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld een samenvatting van een vergadering vragen op hun mobiele toestel. De generatieve AI van Zoom suggereert ook graag wat eventuele volgende stappen zijn. Notities maken wordt zo in theorie overbodig.

Zoom kan ook belangrijke voicemail-berichten naar de voorgrond brengen of daar alvast concrete taken uithalen. SMS-threads samenvatten behoort eveneens tot de nieuwe mogelijkheden.

Ask AI Companion

De AI Companion kan aan de slag met eerder gemaakte samenvattingen en notities, om daar belangrijke data of stappen uit te halen. Zoom kondigde die capaciteiten aan onder de noemer Ask AI Companion en ze zijn ook mobiel beschikbaar. Iedereen met een betaalde Zoom-account kan met de AI-mogelijkheden aan de slag.

Zoom hamert sterk op de integratie van AI als een kernpijler van het portfolio. AI Companion is geen toevoeging aan het bestaande gamma, maar een onderdeel daarvan dat niets extra kost. Zo wil Zoom zich onderscheiden van de concurrentie en met name Google Meet en Microsoft Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home