Zoom koopt start-up voor real-time vertalingen in videocalls

Video conference at the office

Zoom heeft Kites overgenomen, een Duitse start-up gespecialiseerd in machine learning real-time vertalingen. De nieuwe technologie wordt binnenkort in Zoom geïntegreerd.

Communicatieplatform Zoom heeft Duitse Karlsruhe Information Technology (Kites) overgenomen voor een onbekend bedrag. Kites bestaat vandaag uit een twaalftal onderzoekers. Zoom werkt nu plannen uit om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelcentrum te openen in Duitsland.

“We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze gebruikers gelukkiger te maken en de productiviteit van vergaderingen te verbeteren. Machine learning-oplossingen spelen een grote rol in het verbeteren van ons platform voor Zoom-klanten over de hele wereld”, zegt Velchamy Sankarlingam, President of Product and Engineering bij Zoom.

Wat betreft automatische vertalingen moet Zoom een inhaalslag maken vergeleken met de concurrentie. Microsoft Teams ondersteunt de functie al jaren en lanceerde recent nog een intelligente speaker die tot 10 deelnemers herkent in een meeting. Cisco Webex voegde begin maart nog real-time vertaling toe naar meer dan 100 talen.

lees ook

Zoom wil Microsoft voorblijven en investeert 100 miljoen dollar in Zoom Apps

Eerder deze maand lanceerde Zoom een update die inzet op inclusiviteit met voegde het een AI toe die hoogtepunten bundelt van elke vergadering. Eind mei kondigde Zoom ook een nieuwe platform voor virtuele evenementen aan. Zoom Events is een evolutie van OnZoom, dat het bedrijf eind vorig jaar in bèta uitrolde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home