Zoom verscherpt Europees privacybeleid in samenwerking met SURF

Zoom

Zoom stelt zijn Europese privacy-beleid op scherp. In samenwerking met de het Nederlandse SURF heeft het bedrijf verschillende mechanismen aangepast, waardoor data meer in de EU blijven.

Zoom past zijn dataprivacybeleid opnieuw aan. In samenwerking met SURF (de ICT-samenwerkingskoepel van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen) verandert de vergaderspecialist beleid en mechanismen met betrekking op de verwerking van Europese gegevens. Het is niet de eerste keer dat Zoom samen met SURF aan zijn beleid sleutelt. Na eerdere kritiek ging Zoom een constructieve samenwerking aan met SURF, de bedoeling zoveel mogelijk data enkel binnen de EU te verwerken.

Concrete verbeteringen

De focus van de nieuwe overeenkomst ligt op datalokalisatie. De aangepaste regels gelden voor zakelijke en educatieve klanten. Drie maatregelen springen volgens Zoom in het oog:

  • EU-lokalisatie: de hoeveelheid persoonsgegevens die exclusief in de EU worden verwerkt, is sterk vergroot. Iedere klant in de Europese Economische Regio kan daarvan genieten.
  • Dataverzoeken: Zoom lanceerde een nieuw portaal om toegang tot persoonsgegevens te vragen. Eind dit jaar moeten gebruikers zelf een inzageverzoek kunnen indienen, waarop een duidelijk leesbaar antwoord zal komen.
  • Duidelijkheid: Zoom geeft meer details over het beheer van gegevens, waaronder transparante bewaartermijnen.

Zoom verduidelijkt verder hoe diagnostische gegevens worden verwerkt, en stampte een Europees ondersteuningsteam uit de grond. Wie support wil in de EU, krijgt die dus vanuit de EU waardoor data de Unie niet meer verlaten. Deze ondersteuning voorlopig beperkt tot aanvragen binnen de kantooruren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home