Hangouts Meet ondersteunt voortaan live ondertiteling

Google Hangouts Meet

Google heeft voor G Suite-abonnees live ondertiteling ingeschakeld binnen Hangouts Meet. Enkel de iOS-app moet nog even geduld hebben. Voorlopig wordt enkel Engels ondersteund en is de functie maar beschikbaar tijdens live meetings. Opnames achteraf automatisch laten ondertitelen kan voorlopig niet.

Doven en slechthorenden kunnen voortaan automatische ondertitels activeren binnen Hangouts Meet. Wie de Engelstalige app gebruikt, krijgt voortaan een CC-icoontje te zien rechts bovenaan op de Android app. Hetzelfde geldt voor web- en Chromebase-meetings en toestellen met een Mimo-aanraakscherm.

Wie geen Engelstalig besturingssysteem draait, kan de optie aanvinken via het optiemenu (de drie puntjes rechts bovenaan). Voorlopig geniet enkel de Engelse taal ondersteuning van live ondertiteling.

Engelse taal

De functie is voorlopig nog niet beschikbaar op de Hangouts Meet iOS-app. Google laat in een blogbericht weten dat het aan een oplossing werkt om de versie snel up-to-date te brengen.

Live ondertiteling moet per toestel apart worden ingeschakeld. Enkel de Engelse taal wordt ondersteund en voorlopig werkt de functie ook alleen tijdens de live meeting. Opgenomen meetings kunnen geen beroep doen op live ondertiteling. De functie is onmiddellijk beschikbaar voor alle G Suite-abonnees en wordt automatisch ingeschakeld.

Een paar weken geleden liet Google nog weten dat G Suite-klanten nog tot ten minste juni volgend jaar gebruik kunnen blijven maken van de klassieke versie van Hangouts. Oorspronkelijk stond het einde van die versie voor oktober gepland, maar die deadline werd niet gehaald. Google wil gebruikers eigenlijk naar Hangouts Chat en Hangouts Meet doen migreren. Hoewel die diensten qua functionaliteit hetzelfde en meer bieden dan het klassieke Hangouts, zijn gebruikers nog niet klaar om over te stappen.

Gerelateerd: G Suite-gebruikers kunnen nog een jaar langer Hangouts gebruiken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home