Windows 11 werkt aan AI-filters voor je webcam

windows 11 laptop

Microsoft wil je saaie meetings opfleuren met AI-filters die webcambeelden veranderen. De update staat gepland voor Windows 11 versie 24H2 dit najaar.

Videobellen is een essentieel onderdeel geworden in hybride werkomgevingen. Je kan binnen Microsoft Teams en Zoom handig de achtergrond vervagen of aanpassen naar wens, maar verder stopt het. In Teams kan je vandaag al wel met je eigen avatar inbellen en wie dat wenst kan ook Snapchat-filters toevoegen om meetings op te leuken.

Microsoft wil nu een stap verder gaan en Snapchatfilters standaard maken zonder dat je extra software moet installeren. In de nieuwste Windows 11-testversie, build 26079, zit code verstopt die verwijst naar nieuwe webcam-effecten.

Volgens insiders zijn de webcamfilters onderdeel van een grotere update binnen ‘verbeterde Studio Effecten’ voor Windows 11. De update zou later dit jaar worden uitgerold als Windows 11 versie 24H2.

Microsoft focust de laatste tijd heel sterk op ‘Windows Studio Effects’, een suite die gebruik maakt van AI om de belasting op het systeem tijdens videobellen te verlagen. Nieuw aangekondigde AI-pc’s van onder andere HP, Lenovo, Dell, MSI en andere fabrikanten kunnen hierdoor efficiënter videobellen. De belangrijkste winnaar hier is de batterijduur van de laptop die een flinke boost krijgt.

lees ook

Wat is een AI-pc (niet) en moet je er überhaupt van wakker liggen?

Op 21 maart houdt Microsoft zijn ‘New Era of Work’-evenement digitaal. Je kan het online event hier volgen vanaf 17u onze tijd. De kans is groot dat Microsoft naast nieuwe Surface-toestellen met AI-chips ook de verbeterde Windows Studio Effects-tool laat zien met AI-functies. Of ook de webcamfilters worden aangekondigd, valt nog af te wachten.

Vorige maand peilden we nog naar hoe veel professionals hun webcam inschakelen tijdens een online vergadering. Wat blijkt: 39 procent zet zijn webcam altijd aan. 28 procent doet dat soms, als het een meerwaarde biedt. 15 procent weigert de webcam in te schakelen. Lees hier ons volledige rapport.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home