Kladblok krijgt spellingcontrole in Windows 11

Kladblok krijgt een nieuwe spellingcontrolefunctie in Windows 11 die ook autocorrectie kan doorvoeren. 

Microsoft verbetert zijn Kladblok-app in Windows 11 met een nieuwe spellingcontrolefunctie. Testers hebben reeds toegang tot de nieuwe functie in Kladblok, later dit jaar zal de functie voor alle Window 11-gebruikers beschikbaar worden.  

Spellingcontrole Kladblok

Microsoft brengt eindelijk de spellingcontrole naar zijn Kladblok-app in Windows 11. Deze functie werkt op een gelijkaardige manier als in Microsoft Word of in de Microsoft Edge-browser. Spellingfouten worden automatisch rood onderstreept en kunnen eenvoudig gecorrigeerd worden door op de rechtermuisknop te klikken om de suggesties voor spelling toe te passen. Bovendien voegde Microsoft autocorrectie toe, zodat fouten tijdens het typen al verbeterd worden. De spellingcontrole in Kladblok ondersteunt verschillende talen.  

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe Surface Pro 10 en Surface Laptop 6 exclusief voor bedrijven

In een blogpost staat te lezen dat bepaalde instellingen eenvoudig te wijzigen zijn in de Kladblok-app. Zo is de functie voor sommige bestandstypen standaard ingeschakeld, met uitzondering van bestanden die met codering worden geassocieerd. Hiervoor kan de gebruiker tijdelijk het huidige bestand in het contextmenu in- of uitschakelen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home