Lenovo vernieuwt Yoga Pro 9i met Core Ultra en eigen AI-chip

Lenovo verfrist de Yoga Pro 9i met de nieuwste processors van Intel. Ook een eigen AI-chip tekent present, al is niet helemaal duidelijk waarom.

Lenovo vernieuwt het binnenwerk van zijn Yoga Pro 9i. De Yoga Pro 9i is een speciaal geval in de line-up van Lenovo. De Yoga-reeks is in principe immers bedoeld voor consumenten. De Pro 9i is een uitzondering, waarbij de Pro in de naam echt iets betekend. Dat stelden we bij een review van de vorige editie duidelijk vast. De laptop is niet alleen robuust dankzij de MIL-STD-810H-certifiëring, maar komt ook met professionele specificaties.

lees ook

Lenovo Yoga Pro 9i review: een ‘pro’-label met betekenis

Deze nieuwe Yoga Pro 9i wordt door Lenovo uitgerust met een Intel Core Ultra uit de H-reeks. Je hebt keuze uit een Core Ultra 5, 7 of 9. Verder voorziet Lenovo tot 64 GB RAM en tot 1 TB aan opslagcapaciteit. Je kan het toestel voorzien van maximaal een Nvidia GeForce RTX 4070-GPU. Die specificaties maken de laptop net als z’n voorganger een halve workstation.

Nauwkeurig scherm

Het toestel heeft een 16 inch 16:10-scherm met 3.200 x 2.000 pixels. Lenovo claimt dat het display honderd procent dekt van zowel het sRGB- als het DCI-P3-spectrum, met een uitzonderlijke kleur-echtheid. De Delta-E (kleurafwijking) zou uit de doos minder dan één bedragen. Dat is frappant, aangezien alles onder de twee al heel goed is, en kan dienen voor grafische professionals. We zijn benieuwd naar de cijfers van een reviewmodel in de toekomst, maar hebben wel wat vertrouwen rekening houdend met onze tests van het scherm in de vorige versie van deze laptop.

Lenovo levert de laptop met toegang tot de Lenovo Yoga Creator Zone. Daar kan je via AI afbeeldingen genereren. Lenovo verklapt ons bij de lancering niet welk LLM achter die functionaliteit schuilgaat. Lenovo wijst nog op de AI-capaciteiten van de Core Ultra-chips in de laptop, maar die zijn zoals we eerder beschreven niet zo spectaculair als Intel zelf wil doen uitschijnen.

Ondanks de aanwezigheid van een AI-accelerator in de Intel Core Ultra-processor stopt Lenovo ook een eigen AI Core Chip in de laptop. Die helpt je bij de optimalisering van prestaties en laadtijden. We vragen ons af of de NPU voor de Core Ultra die job dan niet voor z’n rekening had kunnen nemen, mits wat optimalisatie.

Andere Yoga Pro-laptops

Lenovo voorziet de Yoga Pro 9i van verschillende broertjes en zusjes. Zo is er de Yoga 9i 2-in-1 met een omklapbaar 14 inch-scherm, maar geen ruimte voor een extra GPU en plaats voor slechts 16 GB RAM. De Yoga Pro 7i en Yoga Pro 7 zijn twee toestellen met eveneens 14 inch-schermen, allebei voorzien van Core Ultra. De 7i kan je uitrusten met 32 GB RAM en een Nvidia GeForce RTX 4050, de gewone Pro 7 heeft maar plaats voor 16 GB RAM en een oudere RTX 3050.

De Yoga Pro 9i is vanaf april bij ons beschikbaar met een adviesprijs vanaf 1.499 euro (inclusief btw.) voor het instapmodel. De 2-in-1 komt al in maart met een vanafprijs van 1.399. De Yoga Pro 7i moet deze maand al in de rekken liggen vanaf 999 euro en de Yoga 7 Pro zal vanaf februari 899 euro kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home