Microsoft Teams krijgt Snapchat-filters om video’s op te leuken

Microsoft en Snap kondigen de integratie van Snapchat-filters aan in Teams om virtuele meetings te kleuren.

Het vervagen van je achtergrond om je privé- of werksituatie achter je te maskeren is vandaag bij menig gebruiker een standaardinstelling. Af en toe wordt er een virtuele achtergrond gekozen, vaak eindigt daar de creativiteit. Tot nu, want je kan voortaan videofilters toevoegen om luchtige videomeetings knotsgek te maken.

In een samenwerking tussen Microsoft en Snap kan je nu 26 populaire videofilters terugvinden in Teams. Je moet zelfs helemaal niets downloaden, de filters zitten standaard in de chatclient. Onder Video-effecten binnen Teams is er voortaan een Snapchat-tabblad. Daar kan je je creatieve zelf helemaal los laten gaan.

Wie zich deze camerafilters al langer kan herinneren, gebruikt mogelijk Zoom voor zijn of haar werk. Daar kon je in het verleden van jezelf een cartoon maken en vele andere videofilters toepassen. Dat werd mogelijk gemaakt door middel van de Snapchat camera-app voor Windows of Mac die je apart moest installeren.

Snap schrapte eerder dit jaar de desktopapp, waarmee de filters ook verdwenen uit de videogesprekken in Zoom. Nu maken ze een comeback in Microsoft Teams waar ze volledig in zitten geïntegreerd. Geen nood aan extra software, je kan er nu mee aan de slag. Microsoft rolt de update gestaag uit naar iedereen de komende dagen. Heb je vandaag nog geen toegang? Dan zit er niets anders op dan geduldig te wachten tot de functie er is.

lees ook

Test nu zelf Microsoft Loop, de toekomstversie van Office

Eerder deze maand kondigde Microsoft al aan dat het de ‘green screen’-functie test om beter met een virtuele achtergrond in beeld te verschijnen. Eind maart lanceerde Microsoft Teams 3D-avatars om zonder de webcam in te schakelen toch in beeld te verschijnen. Tegelijk zag Microsoft Teams 2.0 het levenslicht, een nieuwe versie die sneller, lichter en zuiniger is. Hoe je die nieuwe versie kan testen, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home