Microsoft verwijdert Windows 11 VM’s (tijdelijk)

windows 11

Twee virtuele machines voor Windows 11 werken niet meer naar behoren. Microsoft haalt ze vanaf 15 juli tijdelijk online.

Microsoft biedt vier gratis virtualisatieopties aan voor Windows 11. Op de officiële pagina waar je de virtuele machines kan downloaden, laat Microsoft weten dat twee pakketten vanaf 15 juli tijdelijk niet meer beschikbaar zijn. Het gaat om Parallels, om Windows 11 op macOS te laten draaien, en een VM voor VMware.

Microsoft haalt technische problemen aan als verklaring, zonder daar dieper over in detail te treden. Het overslaan van de maandelijkse update in juni was mogelijk al een teken aan de wand. De update van mei zorgde al voor moeilijkheden met de installatie van Parallels op ARM-gebaseerde Macs. Wat de problemen met de VMWare VM’s zijn, is niet helemaal duidelijk.

15 juli

Op dit moment kan je de betreffende VM’s wel nog gewoon downloaden en installeren, maar het is niet wijselijk dat nu nog te doen. Na 15 juli zal Windows 11 je bombarderen met activeringsprompts, terwijl je Windows Development Environment niet zal kunnen activeren. Het is beter te wachten tot Microsoft de problemen oplost of tijdelijk een ander virtualisatiepakket gebruiken.

De twee andere VM’s Hyper-V en VirtualBox blijven wel beschikbaar. Een Windows 11 VM bevat de Enterprise-versie van het besturingssysteem en een gereedschapskist om Windows-applicaties te ontwikkelen.

lees ook

Het wat en waarom van virtualisatie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home