Signal voegt functie toe voor versleutelde groepsgesprekken

Signal videoconferencing

Sinds we vanaf het begin van de coronapandemie zoveel mogelijk vanuit huis moeten werken, komen er in snel tempo nieuwe functies uit voor videobellen. Signal mengt zich nu ook in de strijd en biedt een veilige manier om videogesprekken te voeren met collega’s.

Signal lanceert zijn nieuwe functie met de laatste versie van de app. Vanaf nu zijn kunnen gebruikers niet alleen chatten en bellen, maar ook videobellen. Voor de nodige veiligheid zijn videogesprekken via Signal end-to-end versleuteld. Op dit moment zijn videogesprekken via Signal mogelijk voor maximaal vijf personen. 

Beveiliging en encryptie van (groeps)videogesprekken zijn een probleem voor veel andere videoconferencing apps. Zo heeft onder meer Zoom de laatste tijd flink wat beveiligingsproblemen gehad. Als sinds 2016 claimt Zoom dat het end-to-end encryptie aanbiedt voor alle videogesprekken. In werkelijkheid rolde het bedrijf de versleuteling pas dit jaar uit. 

Door problemen met de veiligheid van videoconferencing tools is het een risico om delicate bedrijfsgegevens te bespreken via een online meeting. Met zijn focus op privacy en veiligheid biedt Signal een oplossing om gevoelige bedrijfsinformatie veilig te kunnen overleggen tijdens een video meeting. 

Videobellen met maximaal 5 personen

Om gebruik te maken van de beveiligde functie voor groepsgesprekken, moet je de laatste nieuwe versie van de Signal-app geïnstalleerd hebben. Bestaande groepen worden automatisch omgezet naar de nieuwe groep interface. 

De functie voor videobellen via Signal werkt vooralsnog alleen voor relatief kleine groepen. Momenteel zijn er maximaal 5 deelnemers mogelijk. Hierdoor is de functie helaas nog niet geschikt voor grote meetings. 

Het team van Signal geeft aan momenteel druk bezig te zijn met het verhogen van het maximale aantal deelnemers aan videogesprekken. Deze aanpassing wordt “binnenkort” doorgevoerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home