Mobiel Gmail-design evolueert richting chat-interface

gmail

Er is een vernieuwd design voor de Gmail-app in Android. Hiermee lijkt Google zijn mobiele mail-app wel stilaan te laten evolueren naar een chatsysteem.

Het wordt nu nog eenvoudiger om een mail te beantwoorden via de mobiele app van Gmail. Niet dat dat nu zo moeilijk was. Google test momenteel een nieuw design uit en het lijkt erop dat de interface steeds meer richting die van een chat evolueert. Het nieuwe design werd gespot door Android Police.

Tijdbesparend

Gebruikers van de Gmail-app hebben misschien inmiddels gemerkt dat je een mail nu ook gewoon met een emoji kan “beantwoorden”. Mede Gmailers zien je reactie dan meteen in de originele mail, eventuele ontvangers met een andere provider krijgen die in een nieuw bericht.

Nu gaat Google nog een stapje verder in de evolutie van zijn app richting meer een chatsysteem. Het bedrijf test een nieuwe interface uit waarmee je een mail in één klik meteen kan beantwoorden. Er opent dus geen apart venster meer.

In plaats van de drie knoppen (antwoorden, allen antwoorden of doorsturen) komt er onderaan nu de mail een chat-achtig kadertje. Daarin kies je één van de drie opties en kan je meteen ook een bijlage toevoegen. Met een druk op de zendknop vertrekt je mail zonder dat er dus een extra venster aan te pas kwam.

De uitrol is momenteel nog wel zeer beperkt. We installeerden de meest recente update, maar hadden nog steeds die tijdrovende drie knoppen onderaan onze berichten in de Gmail-app.

lees ook

Gmail beveiligt ‘gevoelige’ instellingen met 2FA

Het lijkt erop dat Google zijn mailsysteem grondig door elkaar aan het schudden is. De mobiele app kan mails nu bijvoorbeeld naar het Nederlands vertalen, als je dat wil. Natuurlijk mag AI ook niet ontbreken, binnenkort laat je je mails gewoon door de app zelf opstellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home