Spreek je e-mails in: Gmail krijgt dicteerfunctie

gmail

Onderweg snel een e-mail beantwoorden? Dat kan voortaan met je stem dankzij de nieuwe dicteerfunctie in Gmail.

Google lanceerde vorig jaar Help me write voor Gmail: een AI-aangestuurde schrijffunctie die gebruikers helpt bij het opstellen van e-mails. De functie kan vanaf nu ook steminvoer verwerken, kondigt de techreus aan tijdens zijn Google Cloud Next-conferentie. Zo kan je een e-mail inspreken en laten uitschrijven door de schrijfassistent van de mailapp. Dat is volgens Google handig voor wie snel even e-mail onderweg wil beantwoorden.

Daarnaast kondigt Google ook een ‘oppoets’-functie aan voor zijn mailapp. Deze functie zet ruwe notities in één klik om naar een coherente e-mail. Met de Help me write-functies binnen Gmail wil Google de tijd die werknemers per dag spenderen aan het beantwoorden van inkomende communicatie verminderen. De functie is een aanvulling op eerdere AI-aangestuurde functies zoals Smart Reply en Smart Compose.

gmail help me write
Google maakt van ruwe notities een coherente e-mail. Bron: Google

Notities tegen betaling

Naast e-mails beantwoorden kan notities maken tijdens vergaderingen tijdrovende bezigheden zijn. Bovendien leidt het je af van de vergadering. Google kondigt een Maak notities voor mij-functie aan voor videovergaderingen met Meet, waarbij je de notulen kan uitbesteden aan een AI-assistent en je met opperste concentratie de vergadering kan volgen.

De functie Vertalen voor mij voorziet je van automatische vertalingen van bijschriften tijdens vergaderingen. 69 talen worden bij uitrol ondersteund. Later dit jaar rolt Google ook nog live-vertalingen en on-demand samenvattingen uit voor Google Chat.

Dit alles zal verpakt worden als een betalende add-on, die klanten kunnen toevoegen aan hun Workspace-suite. De add-on kost tien dollar per gebruiker per maand, en komt dus bovenop de maandelijkse abonnementsprijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home