Google Gemini verschijnt in zijpaneel van Gmail 

gmail

Google’s Gemini komt naar het zijpaneel van Gmail en helpt betalende gebruikers met het opstellen, samenvatten en terug vinden van e-mailgesprekken. 

Recent introduceerde Google Gemini in Docs, Spreadsheets, Presentaties en Drive. Nu komt Google’s Gemini 1.5 Pro-model ook naar het zijpaneel van Gmail. Betalende gebruikers kunnen hierdoor genieten van Gemini’s hulp bij het zoeken van e-mailgesprekken of opstellen en samenvatten van e-mails. Bovendien staat Gemini in verbinding met Workspace-apps en kan de chatbot hier ook informatie uithalen. De uitrol is gestart voor betalende gebruikers, en ook beschikbaar op de mobiele versie.

E-mail-assistent

Gemini in Gmail zal gebruikers helpen om sneller door hun e-mails te navigeren en antwoorden terug te vinden. In het zijpaneel van Gmail verschijnt voor betalende gebruikers vanaf nu een Gemini-chatvenster. Hierin kan je vragen om een e-mailgesprek samen te vatten, reacties voor te stellen op een e-mailgesprek of hulp krijgen bij het opstellen van een e-mail. Bovendien kan je specifieke informatie uit jouw inbox of Google Drive-bestanden terugvinden door gerichte vragen te stellen.  

Google Gemini in Gmail

Gemini zal proactieve aanwijzigingen geven om je op weg te helpen, maar je kan ook vrije vragen stellen, zoals bijvoorbeeld: “Wanneer is de volgende teamvergadering?” Zo vind je snel de nodige informatie terug zonder Gmail te hoeven verlaten.  

Verbondenheid

Workspace-apps zoals Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Drive staan in verbinding met Gemini in Gmail. Op die manier kunnen gebruikers aan Gemini vragen om bepaalde informatie uit een Google-document op te zoeken om dat vervolgens in een antwoord te verwerken via Gmail.  

lees ook

AI-assistent op zak: Gemini-app maakt intrede in België

Gemini is beschikbaar voor Gmail via het web, maar ook in de mobiele Gmail-app op Android en iOS. Zo kunnen gebruikers die veel onderweg zijn ook eenvoudig tijdrovende e-mailgesprekken laten samenvatten of informatie snel opzoeken. 

De functie is beschikbaar voor Google Workspace-klanten met een Gemini Business and Enterprise add-on, Gemini Education and Education Premium add-on of Google One AI Premium. De uitrol start op 24 juni, maar het kan enkele dagen duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar is.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home