Mobiele Gmail-app vertaalt e-mails naar het Nederlands

gmail

Gedaan met knippen en plakken in Deepl of Google Translate wanneer je e-mails in een andere taal aankrijgt. Na de desktopapp krijgt nu ook de mobiele Gmail-app een vertaalfunctie.

De functies om e-mails te laten vertalen naar een taal van keuze was al een tijdje aanwezig in de desktopversie van Gmail, maar in de mobiele versie was je aangewezen op je beste taalvaardigheden of een vertaalapp. Daar brengt Google met een Workspace-blog verandering in. De mobiele app krijgt ook een ingebakken integratie van Google Translate om e-mails te vertalen.

De vertaalfunctie verschijnt tussen de afzender en de inhoud van de e-mail. Je kan zowel de brontaal als je taal naar keuze veranderen. Het dropdown-menu toont zicht automatisch wanneer je een mail aankrijgt in een andere taal dan degene die je in de instellingen als standaard hebt ingesteld.

gmail vertalen

In alle talen

De vertaalfunctie in Gmail ondersteunt alle talen die ook in Translate beschikbaar zijn. Je kan dus e-mails vanuit eender welke taal omzetten naar het Nederlands. Nadien kan je de e-mail altijd weer terugzetten naar de originele taal. Je hoeft dus niet meer de tekst te knippen en plakken in een vertaalapp of een papieren woordenboek bij de hand nemen, als je die nog hebt staan.

lees ook

Veilig e-mailen met Gmail dankzij deze instelling

Google rolt de functie gradueel uit naar alle mobiele gebruikers. Android is als eerste aan de beurt, maar iOS-gebruikers zullen normaal gezien ook niet meer te lang moeten wachten. De functie is beschikbaar voor zowel betalende Google Workspace-gebruikers als de gratis particuliere accounts.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home