In Microsoft Teams kan je voortaan een gesprek overnemen tussen twee toestellen

Microsoft Teams call

Voortaan kan je naadloos schakelen tussen toestellen wanneer je in gesprek bent binnen Microsoft Teams. De nieuwe functie wordt op dit ogenblik wereldwijd uitgerold.

Microsoft Teams bevat voortaan de mogelijkheid om een gesprek uit te breiden naar een tweede toestel of om daar naar over te schakelen. Hiermee krijgen gebruikers extra flexibiliteit om doorheen de dag tussen toestellen te wisselen.

Om de nieuwe functie te gebruiken, moet de gebruiker met zijn of haar account op beide toestellen actief zijn. Wanneer je in een (video)gesprek bent, open je Teams op het tweede toestel om hetzelfde gesprek te vervoegen. Daarna krijg je de keuze om het gesprek verder te zetten op het tweede toestel, of om het uit te breiden. Wanneer je voor het laatste kiest, wordt het geluid van het tweede toestel automatisch gedempt om een echo te voorkomen. Daarna kan je in de instellingen kiezen welke microfoon de voorkeur geniet.

Microsoft Teams

Zoals altijd rolt Microsoft Teams deze nieuwe functie gradueel uit naar alle gebruikers de komende dagen. Wie de functie vandaag nog niet ziet, moet nog even wachten.

Microsoft Teams haalde vorige week nog de mijlpaal van 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat aantal wordt in de toekomst ongetwijfeld wat aangedikt. Microsoft zet de chatclient centraal in Windows 11 door het op elk systeem vooraf te installeren en Teams een plaats te geven centraal in de taakbalk onderaan. Microsoft Teams heeft ondertussen ook een gratis versie voor particulieren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home