Windows 11 integreert Microsoft Teams centraal in het OS

Windows 11 Microsoft Teams

Met Windows 11 wordt Skype naar de achtergrond verbannen. Microsoft Teams is voortaan standaard geïnstalleerd met een diepe integratie in Windows 11.

Microsoft Teams is vandaag een belangrijk platform voor de softwaregigant met eind april nog 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers wereldwijd. De initiële zakelijk focus gaf het platform een boost, maar nu wil het ook alle particuliere gebruikers aan boord hebben. Het lanceerde vorige maand nog een gratis versie van Teams voor consumenten.

Windows 11 Teams

Het is daarom niet onlogisch dat Microsoft Teams een versnelling hoger wil schakelen door het standaard onderdeel te maken van Windows 11. Door de diepe integratie wil het een native ervaring bieden die zo naadloos mogelijk is.

Windows 11 Teams

Hiermee stuurt Microsoft Skype stilaan naar de eeuwige jachtvelden. Het platform wordt vandaag nog actief ondersteund, maar het lijkt ons duidelijk met deze zet dat Teams de enige toekomst is. Microsoft verving eerder al Skype For Business door Teams en stopt ermee als online dienst vanaf 21 juli 2021. Wie Skype for Business Server 2019 op een eigen server draait, kan nog op ondersteuning rekenen tot 9 januari 2024. De officiële testversie van Windows 11 is vanaf volgende week beschikbaar voor Windows Insiders.


Klik hier voor ons uitgebreide gids over Windows 11 en alle details die tot nu toe bekend zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home