Microsoft Teams lanceert gratis versie voor particulier gebruik

Microsoft Teams

De consumentenversie van Microsoft Teams biedt gratis 24-uur videobellen. Je kan tot 300 mensen uitnodigen vandaag in één virtuele ruimte. Op termijn wil Microsoft die limiet verlagen naar 100 mensen gedurende 60 minuten wanneer de pandemie voorbij is. 24-uur videobellen voor 1-op-1-gesprekken blijft wel de norm.

De versie van Microsoft Teams voor particulier gebruik is al een tijdje beschikbaar als preview op iOS en Android. Nu ondersteunt het alle versies, inclusief web- en desktop-apps. Het ondersteunt tevens ook de zogenaamde ‘Together mode’ waarbij je alle deelnemers in één virtuele ruimte kan stoppen. Zakelijk gebruikers kunnen deze modus al sinds de zomer vorig jaar gebruiken. Together mode ondersteunt tot maximum 49 deelnemers.

Met de lancering van de consumentenversie van Teams zou je denken dat Skype stilaan naar de achtergrond verdwijnt, maar niets is minder waar. Microsoft benadrukte vorig jaar al dat het volledig achter Skype blijft staan en de dienst actief houdt. De zakelijk variant Skype for Business stopt vanaf 21 juli wel als online dienst met Microsoft Teams als vervanger.

Microsoft Teams neemt Zoom in het vizier

Het is duidelijk dat de particuliere versie van Microsoft Teams Zoom in het vizier neemt. Het afgelopen jaar heeft Microsoft heel wat functies van Zoom geïntegreerd om marktaandeel van het populaire videobelplatform af te nemen. Zo kondigde het begin april nog de zogenaamde meeting codes voor Teams om eenvoudig virtuele vergaderingen te vervoegen. Tegen eind mei zijn deze meeting codes voor iedereen beschikbaar zijn.

lees ook

Microsoft Teams blijft groeien en heeft 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers

Vandaag kan je al naast een zakelijk account op Teams ook een particulier account toevoegen. Deze functie werd eind vorig jaar gelanceerd in voorbereiding voor de consumentenversie die vanaf vandaag beschikbaar is.

Wie vandaag met Microsoft Teams aan de slag wil gaan, kan de software downloaden op iOS, Android, desktop en laptop, of je start de webversie en installeert helemaal niets. Elke versie vereist een Microsoft-account om de videobeldienst gratis te gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home