Microsoft Teams bereikt mijlpaal van 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Microsoft Teams

In totaal hebben 124 organisaties meer dan 100.000 Teams-gebruikers en bijna 3.000 bedrijven met meer dan 10.000 Teams-gebruikers. Microsoft deelt ook mee dat het aantal Teams Phone-gebruikers op 80 miljoen maandelijks actieve gebruikers staat.

De mijlpaal komt er drie maanden na het record van 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Het nieuwe cijfer van 250 miljoen duidt hier wel op maandelijks actieve gebruikers, toch een belangrijke nuancering vergeleken met het dagelijkse aantal. Rond dat cijfer bracht Microsoft geen update in zijn kwartaalrapport.

In oktober 2020 stond de teller nog op 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Het gebruik van communicatieplatformen waaronder Microsoft Teams hebben een flinke boost gekregen door de pandemie. Eind 2019 rondde het de kaap van 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers, om daarna dat record te verpletteren eind maart 2020 met 44 miljoen gebruikers. Eind april 2020 stond de teller al op 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

Teams is onderdeel van de Microsoft Commercial Cloud-divisie binnen de kwartaalcijfers met Office 365, Azure en Dynamics 365 en andere clouddiensten. Die groeide significant jaar op jaar van 14,3 miljard dollar naar 19,5 miljard dollar.

lees ook

Opgepast voor valse Windows 11-versies met malware aan boord

Microsoft wil Teams naast een zakelijk samenwerkingsplatform ook uitbreiden richting particulieren. Het zet de chatclient centraal in Windows 11 door het op elk systeem vooraf te installeren en Teams een plaats te geven centraal in de taakbalk onderaan. Microsoft Teams heeft ondertussen ook een gratis versie voor particulieren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home