Microsoft Teams krijgt 3D-audio, extra videostream en andere nieuwe functies

Binnenkort kan je eenvoudiger OneDrive-bestanden kiezen in Microsoft Teams en neem je met één druk op de knop van Teams-gecertificeerde hardware een meeting aan.

Volgens de officiële Microsoft 365 roadmap krijgt Microsoft Teams binnenkort heel wat nieuwe functies. Het blijft voorlopig stil rond de splinternieuwe versie die veel sneller moet werken, maar andere functies krijgen wel een deadline mee. Een update over de meest recente verbeteringen die werden toegevoegd, vind je hier.

De meest opvallende nieuwigheid en is de toevoeging van spatial audio. Dit is 3D-audio die met je meedraait wanneer je beweegt. Het moet luisteraars de indruk geven dat ze in een fysieke vergaderruimte zitten. Hoe Microsoft die technologie wil realiseren over luidsprekers, een headset of oortjes, verduidelijkt de technologiegigant niet. De functie wordt in mei uitgerold naar alle Windows- en Mac-gebruikers.

Betere OneDrive en een Teams-knop

Een andere belangrijke vernieuwing voor Teams Rooms-toestellen is een update aan het AI-model om deelnemers actiever op de voorgrond te zetten. Individuele achtergronden worden beter verwijderd en de AI past een universele achtergrond toe alsof iedereen in dezelfde ruimte zit. Deze functie wordt in mei uitgerold op Desktop-toestellen met Teams Rooms.

Teams-gecertificeerde hardware hebben vaak een specifieke (paarse) knop waarmee je direct een meeting kan vervoegen met één druk op de knop. Dat kon in theorie, maar werkte niet consistent. In een update die in april uitrolt naar Windows en Mac, kan je wanneer je een notificatie ontvangt direct de call vervoegen door op de knop te drukken. Een extra druk op de knop voegt wachtende deelnemers toe aan de meeting.

lees ook

Cisco rust eigen vergadertoestellen uit met Microsoft Teams

In een update die elk moment uitrolt, krijg je een nieuwe interface om eenvoudiger OneDrive-bestanden in Microsoft Teams te selecteren. Ook bestanden in SharePoint moeten beter bereikbaar zijn met de nieuwe UI.

Extra camerastream

Op Windows en Mac kan je deze maand nog een tweede videostream activeren om je eigen video en de Teams Content Camera-functie te ondersteunen. Van zodra je die laatste functie inschakelt, kan je voortaan naast je eigen video nog een tweede videostream extra toevoegen.

De Content Camera-functie zit voorlopig enkel in de Delen-sectie. Met de nieuwe update die in maart uitrolt, kan je het streamen van content starten en stoppen door middel van de Teams-knop op gecertificeerde hardware. Zo kan de presentator bijvoorbeeld veel sneller een Whiteboard-document of een video delen tijdens een meeting.

Alle functies in dit artikel staan op de planning tussen  maart en mei. Zoals altijd is de opgelegde deadline van Microsoft geen garantie en kunnen bepaalde functies vroeger of later worden uitgerold op Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home