Microsoft Teams krijgt de komende weken heel wat nieuwe functies

end-to-end encrypted call teams

Profielkaarten in Microsoft Teams tonen binnenkort meer informatie zoals verjaardag en carrièreveranderingen. Vervelende audio feedback loop bij meerdere microfoons wordt binnenkort ook automatisch geëlimineerd.

Communicatieplatform Microsoft Teams blijft evolueren terwijl het zijn plaats op de werkvloer consolideert. Binnenkort krijg je meer informatie te zien wanneer je over het icoontje van een collega hangt met je muis. Vandaag kan je al zien of die persoon in dezelfde tijdzone werkt als jij en wat zijn of haar functie is.

Deze kaarten worden de komende periode verrijkt met extra data waaronder verjaardag, carrièreveranderingen en openstaande uitnodigingen voor videocalls. Die eerste twee gegevens haalt Teams uit LinkedIn indien die zijn ingevuld.

Weg feedback loop

Microsoft Teams zelf krijgt ook een aantal handige verbeteringen. Zo werkt het aan de detectie van ‘huilende’ geluiden die voortkomen uit een audio feedback loop wanneer microfoon en luidspreker van meerdere personen in een vergaderruimte tegelijk iets registeren. Wanneer die detectie gebeurt, wordt de microfoon van de deelnemers in dezelfde ruimte op mute gezet met een waarschuwing.

IT-teams kunnen binnenkort een nettere webinterface verwachten binnen het Teams Admin Center. Navigatie-items in de linkerbalk die amper worden gebruikt, worden niet langer getoond. IT-admins kunnen die wel opnieuw vastpinnen op de voorgrond wanneer hij of zij die frequent gebruikt.

Alles beschikbaar in maart

Tot slot zijn er nog een heleboel andere kleine optimalisaties. Zo kan je voortaan een policy inschakelen waarbij iedereen vooraf expliciet moet aangeven dat hij of zij akkoord is met de schermopname. Noodlocaties voor het routeren van noodoproepen worden binnenkort automatisch voorgesteld en je kan binnenkort via Apple Carplay meetings vervoegen via de kalenderweergave. Teams-gebruikers binnen een overheid krijgen nu ook eindelijk de mogelijkheid om korte videoclips op te nemen, weergeven en verzenden.

Alle functies in dit artikel staan voor maart op de planning. Zoals altijd is de opgelegde deadline van Microsoft geen garantie en kunnen bepaalde functie vroeger of later worden uitgerold op Teams.

lees ook

Leef niet voor je notificaties: zo claim je focustijd tijdens werk en privé

Microsoft Teams zit vandaag in heet water na een klacht van Slack bij de Europese Unie wegens oneerlijke concurrentie. Het wil meewerken aan een oplossing, maar meer details zijn er voorlopig nog niet.

De Teams-kwestie is niet de enige antitrustzaak die loopt tegen Microsoft. Europa heeft het bedrijf ook in het vizier in verband met de cloud computing-activiteiten. Een andere klacht gaat dan weer over de bundeling van OneDrive met Windows. Het is logisch dat Microsoft, in het licht van de Digital Markets Act en Digital Services Act, zoveel mogelijk antitrustklachten wil kwijtspelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home