Microsoft revitaliseert Teams met splinternieuwe versie die sneller moet zijn

microsoft teams

Microsoft bereidt de lancering voor van een volledig nieuwe versie van Teams. Die is van nul af aan opnieuw gebouwd om efficiënter om te springen met RAM en CPU.

We durven denken dat ‘responsief’ of ‘supersnel’ geen begrippen zijn die je meteen met Microsoft Teams associeert. Dat het populaire communicatieplatform geen spring-in-het-veld is, zal niemand verrassen. Microsoft nog allerminst: Redmond beseft maar al te goed dat Teams betere prestaties verdient. Die komen er vanaf volgende maand aan, weet The Verge.

De huidige versie van Teams voor Windows is gebouwd op Electron en daar maakt Microsoft komaf mee. Het hele binnenwerk van de toepassing wordt vernieuwd met Edge Webview 2 als fundering. De gebruikersinterface krijgt dan weer voor door React. De nieuwe versie van Teams zou tot de helft minder geheugen opslorpen, minder vragen van de CPU en bijgevolg ook minder vragen van je laptopbatterij.

Niet eenvoudig

Microsoft liet in 2021 al weten dat Teams een nieuwe architectuur zou krijgen, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gebruikers moeten immers dezelfde app met alle vertrouwde functies krijgen, zonder dat ze iets merken van de drastische aanpassingen. In essentie heeft Microsoft Teams gewoon opnieuw gemaakt.

In welke mate Microsoft Teams effectief een snelheidsduiveltje wordt, is afwachten. Wanneer de preview eind volgende maand verschijnt, is het in ieder geval de bedoeling dat wisselen tussen chats en kanalen vlotter zal gaan dan nu. De preview komt met een optie om opnieuw naar de huidige app over te stappen moest de nieuwe versie onvoorziene problemen met zich meebrengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home