Microsoft stuurt Skype for Business Online vanaf 2021 op pensioen

Skype for Business

Microsoft trekt binnenkort de stekker uit Skype for Business Online. Vanaf 2021 wordt de service integraal vervangen door het nieuwere Teams.

Microsoft liet in het verleden al verstaan dat het van plan was om Skype for Business uiteindelijk te laten verdwijnen. Nu heeft het daar ook een datum op geprikt. De toepassing blijft beschikbaar tot 31 juli 2021. Vanaf dan hoopt Microsoft dat zakelijke gebruikers zullen overstappen naar de videobelfunctionaliteit van Teams.

Voorlopig verandert er nog niets, maar vanaf 1 september 2019 wordt Teams de standaardtoepassing om te chatten, vergaderen en (video)bellen voor alle nieuwe Office 365-klanten. Bestaande klanten kunnen Skype for Business tot 2021 als normaal blijven gebruiken, maar beginnen best na te denken over de overstap naar Teams of een ander alternatief.

Teams-functionaliteit

“In de afgelopen twee jaar hebben we nauw samengewerkt met klanten om Teams te verfijnen”, zegt James Skay, senior product marketing manager van Intelligent Communications binnen Microsoft. “We zijn nu van mening dat we het met vertrouwen kunnen aanbevelen als een upgrade voor alle Skype for Business Online-klanten.”

Microsoft plant om in de komende maanden nog heel wat nieuwe functionaliteit toe te voegen aan Teams, onder meer op basis van feedback van Skype for Business Online-klanten. Het gaat onder meer om he voeren van gesprekken tussen Teams- en Skype-gebruikers, Contact Center Integration en Compliance Recording, en de mogelijkheid om kortere bewaartermijnen voor data in te stellen.

Microsoft benadrukt dat de consumentenversie van Skype en het on-premises Skype for Business Server ook na juli 2021 gewoon blijven verder bestaan.

Gerelateerd: Microsoft Teams is met 19 miljoen gebruikers populairder dan Slack

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home