Microsoft OneDrive en SharePoint herkennen audio en video met AI

Microsoft 365 OneDrive SharePoint AI transcriptie

Microsoft brengt later dit jaar een aantal nieuwe AI-diensten naar OneDrive en SharePoint voor Microsoft 365. Gebruikers krijgen onder meer toegang tot geautomatiseerde transcripties van audio- en videobestanden.

De nieuwe transcriptiefunctie maakt gebruik van dezelfde speech-to-text engine die Microsoft eerder dit jaar demonstreerde en afgelopen juli al aan Teams, Yammer en Stream werd toegevoegd voor de transcriptie van meetings.

De transcripten worden automatisch naast het betreffende bestand getoond wanneer het wordt weergegeven in OneDrive of SharePoint. Wanneer een video vervolgens met collega’s wordt gedeeld via Stream, kan op basis van gezichtsherkenning onderscheid worden gemaakt tussen de personen in de video.

Dankzij de transcriptiebestanden kan je eenvoudiger in OneDrive of SharePoint zoeken naar audio- en videobestanden op basis van de conversaties die werden opgenomen

Beeldherkenning

Daarnaast voegt Microsoft ook beeldherkenning voor zoekopdrachten toe aan beide diensten. De technologie kan zowel tekst als objecten in beelden herkennen en brengt die naar boven in de zoekresultaten. Er kan ook naar beelden worden gezocht op basis van locatie.

Later dit jaar wordt ook een nieuwe weergave-optie aan OneDrive en Office.com toegevoegd die automatisch de bestanden naar voren schuift waarvan de AI denkt dat je ze op dat moment nodig hebt.

“Voorgestelde bestanden zijn gebaseerd op de intelligentie van de Microsoft Graph en het inzicht in hoe je werkt, met wie je werkt en activiteit in bestanden die met je zijn gedeeld in Microsoft 365”, verduidelijkt Omar Shahine van Microsoft in een blogpost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home