Jabra lanceert slimme camera’s voor vergaderingen

Jabra introduceert nieuwe slimme camera’s gericht op videovergaderingen in zijn PanaCast-portfolio. De line-up bestaat uit een grote videobar en een kleinere webcam.

Jabra pakt uit met twee nieuwe toestellen voor videovergaderingen in de PanaCast-line-up. Het gaat om de grote PanaCast 50  en de PanaCast 20 voor individueel gebruik. Beide toestellen zijn voorzien van ingebouwde intelligentie.

PanaCast 50

De Jabra PanaCast 50 is een videobar gericht op vergaderruimtes. Het toestel is uitgerust met drie 13 MP-camera’s die samen een hele ruimte met een 180-graden beeldhoek opnemen. Binnenin stopt Jabra een aantal processors die samen een slimme Zoom-functie ondersteunen. Bovendien kan de PanaCast 50 twee streams tegelijk genereren. Dat is handig wanneer één iemand aan het woord is tijdens bijvoorbeeld een productpresentatie, en de tweede stream het product in beeld brengt.

Voor het geluid is de Jabra PanaCast 50 voorzien van acht microfoons met stemdetectie en ruisonderdrukking. Vier luidsprekers zorgen er dan weer voor dat de virtuele tegenpartij goed hoorbaar is.

Verdere slimme functies stellen de videobar in staat om de hoeveelheid deelnemers aan een vergadering te tellen. Jabra wijst er op dat het enkel om tellen gaat en niet om herkennen. Administrators kunnen dergelijke data gebruiken om het gebruik en de capaciteit van een vergaderzaal te analyseren.

PanaCast 20

De PanaCast 20 is een webcam voor persoonlijk gebruik. Het ding moet de ingebouwde webcam van je laptop overklassen met 4K HDR-beeld. Ook dit toestel heeft een intelligente zoomfunctie. Omdat de Jabra PanaCast 20 een individueel toestel is, voorziet Jabra een afsluitend lenskapje voor de privacy.

Beide toestellen zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams en Zoom. De PanaCast 50 is vanaf 15 juni beschikbaar voor een adviesprijs van 1.065 euro. Op de PanaCast 20 is het nog wachten tot 1 augustus. Dat ding zal 267 euro kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home