EU vraagt binnen Teams-onderzoek aan rivalen of de dienst te sterk is geïntegreerd

De Europese Commissie vraagt bij concurrerende diensten na die goed genoeg in tandem met de diensten van Microsoft kunnen werken vandaag.

Sinds deze zomer is de Europese Commissie een officieel antitrustonderzoek gestart naar Microsoft omwille van de oneerlijk combinatie van Teams in Office en Microsoft 365 in het algemeen. Het is de eerste keer in een decennium dat Microsoft nog eens een Europees onderzoek aan zijn been heeft.

Door het onderzoek is Teams sinds oktober niet langer onderdeel van een Microsoft 365-abonnement in Europa, maar de Europese Commissie is nog niet klaar met het onderzoek.

Nu heeft volgens Reuters de EU een aantal vragen naar de concurrenten van Teams doorgestuurd om daar feedback op te krijgen. Zo wil de Europese Commissie weten of hun diensten in tandem kunnen opereren met de diensten van Microsoft en de pakketprijzen met of zonder Teams.

De onderzoekscommissie wil ook weten of het eenvoudig is voor klanten om te wisselen naar concurrerende oplossingen, zowel voor bestaande spelers als nieuwe die de markt willen betreden.

De EU plant een lijst van opmerkingen begin 2024 naar Microsoft door te sturen. Microsoft herhaalt een eerder statement dat het wil meewerken aan een oplossing om tegemoet te komen aan de noden van de EU-regulatoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home