Belgen op MWC: Wooclap maakt presentaties interactief

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Nu is het de beurt aan Wooclap dat monotone presentaties wil opfrissen met interactieve delen.

Tussen alle data-analisten en 5G-toepassingen is Wooclap een frisse verschijning. Dankzij een eenvoudig te gebruiken online tool wil het bedrijf presentaties en lessen interactief maken. “We bieden een platform aan waarin je presentaties kan uploaden. Daarna kan je eenvoudig interactieve slides ertussen steken met onze tool”, legt Gauthier Lebbe van Wooclap uit.

Hij goochelt met mooie cijfers. Het platform is beschikbaar in zes talen en wordt al gebruikt door 80.000 instructeurs. De focus ligt duidelijk op educatie, maar Lebbe benadrukt dat ook bedrijfspresentaties Wooclap kunnen gebruiken.

Vragen en interactie

Alles is webgebaseerd bij Wooclap. Voor je de presentatie start, toon je de URL waar de deelnemers naartoe kunnen surfen. Ze hoeven geen aparte app te installeren om de tool te gebruiken. Wie geen mobiele data heeft, kan ook via sms deelnemen. Niet alle interactieve vragen zijn compatibel via sms, maar zo kunnen deelnemers zonder (mobiel) internet toch interageren.

 

 

Qua interactiviteit kan je eenvoudig diverse vragen stellen. De klassiekers zoals meerkeuzevragen en polls zitten ertussen, maar ook het matchen van diverse vragen en antwoorden, woordwolken en punten op foto’s aanduiden. In totaal zijn er 20 manieren om interactie te creëren.

Een handige optie is de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de presentatie. Die vragen kunnen door andere deelnemers geliket worden, zodat een spreker direct weet welke vragen het meest dringend een antwoord nodig hebben tijdens of na de presentatie.

Er is een bestaande database van 10.000 vragen om de spreker te inspireren in zijn presentatie. Alle data die wordt verzameld tijdens de presentatie is anoniem. De deelnemers kiezen zelf of ze zich willen identificeren.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home