85 procent van connecties nog niet op 5G tegen 2025

5G antenne

Ondanks de uitrol van 5G zal het nog lang duren voor de netwerkstandaard alomtegenwoordig is. Onderzoek van de GSMA voorspelt een wereldwijde verbindingsgraaf van 15 procent tegen 2015.

In de marge van het Mobile World Congress in Barcelona stuurt de GSMA een rapport de wereld in over de geanticipeerde omarming van 5G-technologie. Tegen 2025 zouden wereldwijd 15 procent van de verbindingen via de nieuwe standaard moeten verlopen. 4G zal ook dan nog veruit de populairste standaard blijven.

In de VS en bij ons zal de adoptie sneller verlopen. Daar voorspelt de GSMA dat 30 procent van de verbindingen via 5G zal lopen. De grootste rem op de wereldwijde implementatie komt van ontwikkelende markten waar zelfs 4G vandaag nog niet helemaal is geïntroduceerd. Het belang van 4G blijft wel jaar na jaar toenemen, met 60 procent van de verbindingen wereldwijd die vandaag via de standaard verlopen.

IoT

Zoals te verwachten wordt het IoT een belangrijke drijfveer voor de uitrol van 5G. Tegen 2025 verwacht de GSMA dat er 25 miljard verbonden IoT-toestellen zullen zijn. Die voorspelling ligt in lijn met huidige trends en verwachtingen van analysebureaus.

De voorspelling toont vooral aan dat het nog even wachten zal zijn op de alomtegenwoordigheid van 5G. Ondanks de hype die vandaag heerst, is uitrol en adoptie op grote schaal een traag proces.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home