Snowflake brengt Financial Services Data Cloud uit voor de financiële sector

Snwoflake

Snowflake lanceert een nieuwe oplossing voor de financiële sector. De Financial Services Data Cloud vereenvoudigt de verwerking van financiële data.

Cloud data platform Snowflake biedt een oplossing aan de financiële sector voor een kortere dataverwerkingstijd. De oplossing, Financial Services Data Cloud genaamd, beschikt hiervoor over drie grote componenten:

  • De functies van Snowflake
  • Complementaire producten van partners
  • Datasets van derden

Partnerproducten worden onder meer uitgebracht door AWS, die Amazon FinSpace integreren in de cloud van Snowflake. Financiële analisten kunnen met deze dienst data uit verschillende bronnen samenvoegen, rangschikken en taggen. Verder heeft Alation een nieuwe applicatie aangekondigd die bedrijven helpt te voldoen aan de wetgeving. Ook Dataiku, Tableau en Salesforce staan in het lijstje van partners.  

Sterke speler in de financiële markt

“De Financial Services Data Cloud stelt leiders in staat om nieuwe inkomsten te creëren door middel van toekomstgerichte producten, samen te werken met de nieuwe data-economie voor concurrentievoordeel, terwijl beveiligings- en bestuursnormen continu gehandhaafd blijven”, zegt Matt Glickman, vicepresident van Snowflake en global head of financial services. “Nu meer dan de helft van de Fortune 500 financiële dienstverleners Snowflake gebruikt, is het duidelijk dat klanten kiezen voor de Data Cloud.”

Volgens het bedrijf is de financiële sector een belangrijke markt geworden. De omzet die Snowflake genereert uit deze sector zou in het afgelopen kwartaal namelijk verdubbeld zijn.

lees ook

Snowflake richt zich op Java en Scala-ontwikkelaars

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home