Salesforce laat sterke resultaten voor Q2 zien

Salesforce

Salesforce overtrof alle verwachtingen voor het tweede kwartaal van dit fiscale jaar. Met een omzet van 6,34 miljard maakte het bedrijf een groei van 23 procent door ten opzichte van een jaar geleden en bereikte het zelfs een nieuw omzetrecord. 

Opvallend is dat de productcategorie ‘overig’ afgelopen kwartaal het grootste deel van de omzet opleverde, maar liefst 1,9 miljard dollar. Deze omzet is een stijging van 24 procent ten opzichte van vorig jaar. Binnen de ‘overig’ categorie vallen onder meer producten als MuleSoft en Tableau

Naast de ‘overig’ categorie, presteerden ook andere delen van het bedrijf goed. Zo maakte SalesCloud een groei van 15 procent door naar een omzet van 1,5 miljard dollar. ServiceCloud leverde het afgelopen kwartaal 1,6 miljard dollar op. Een stijging van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet voor de marketingproducten van Salesforce bedroeg het afgelopen kwartaal 1 miljard dollar, een stijging van 28 procent vergeleken met vorig jaar.

Ontwikkelingen in het afgelopen kwartaal

De goede omzetcijfers van Salesforce komen niet uit het niets. Het bedrijf voerde de afgelopen maanden namelijk heel wat ontwikkelingen door. 

Een van de grootste stappen die Salesforce de afgelopen maanden zette, is dat het begon met de integratie van Slack in zijn Slack-First Customer 360-platform. Daarnaast kondigde Salesforce Platform een tool voor low-code ontwikkeling aan en gaat het bedrijf AWS verder integreren in zijn producten. Verder komt het bedrijf met een zakelijke Netflix, genaamd Salesforce+.

Verwachtingen voor de komende maanden

Voor het komende kwartaal verwacht Salesforce een omzet tussen de 6,78 miljard en 6,79 miljard. Met deze omzet zouden de cijfers van Salesforce 25 procent hoger liggen ten opzichte van een jaar geleden. 

Volgens Salesforce CEO Marc Benioff blijft het bedrijf de vruchten plukken van bestedingen aan digitale transformatie en de mogelijkheid om verschillende producten te verkopen aan klanten, zoals zijn clouds, Tableau, MuleSoft en de nieuwe aanwinst Slack. 

Voort het hele fiscale jaar 2022 verwacht Salesforce een omzet tussen de 26,2 miljard dollar en de 26,3 miljard dollar. Dit zou een omzet van 4,36 dollar per aandeel betekenen. De voorspellingen van Wall Street liggen wat lager en komen uit op 3,82 dollar per aandeel. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home