Snowflake richt zich op Java en Scala-ontwikkelaars

Snowflake

Cloud data platform Snowflake stelt zich open voor Java en Scala-ontwikkelaars. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn jaarlijkse Summit-evenement. Tot nu toe was Snowflake met name gericht op SQL-ontwikkelaars. 

Peter O’Connor, Snowflake’s sales-VP in Asia Pacific, legt uit dat Snowflake zich meer moet aanpassen aan ontwikkelaars als het wil groeien. Daarom stelt Snowflake het platform nu open voor meer ontwikkelaars dan alleen degenen die zich focussen op SQL. Dat doet het met een nieuwe functie genaamd Snowpark

Snowpark maakt het mogelijk voor niet-SQL-ontwikkelaars om gebruik te maken van het Snowflake platform. Tot nu toe gaat het enkel om Java en Scala, maar Snowflake laat weten dat er ook een Python-integratie op de planning staat. Wanneer Python-ontwikkelaars precies aan de slag kunnen met Snowflake is nog niet bekend. 

Op dit moment is Snowpark in private preview. Binnenkort wordt de functie beschikbaar als public preview. 

Nog meer verbeteringen

Naast de onthulling van Snowpark, heeft Snowflake beloofd dat het zijn mogelijkheden om te werken met unstructured data gaat verbeteren. Ook komt er een SQL API waarmee applicaties de Snowflake-functies kunnen gebruiken via REST. 

Een andere private preview pikt persoonlijk identificeerbare informatie uit gegevens die worden opgeslagen door Snowflake en past een beleid toe om te zorgen dat de data niet onjuist gebruikt worden. Ook komt er een modus waarin gebruikers de geanonimiseerde versie van data kunnen bekijken. 

Verder is de opslag van het platform aangepast. Verbeterde datacompressie moet ervoor zorgen dat er minder opslag verbruikt wordt en dat daardoor ook de kosten verlagen. 

Steeds meer bedrijven kiezen voor Snowflake

Veel bedrijven vervangen Hadoop door Snowflake voor veel van hun analytische taken. De reden hiervoor is dat de kosten van Hadoop hoog oplopen, terwijl het steeds langer duurt om een analyse uit te voeren. 

Volgens O’Connor begint Snowflake in Asia-Pacific ook deals te winnen waarbij het platformen als Cloudera en Teradata vervangt. Hij hoopt dat de nieuwe functies eraan bijdragen dat nog meer bedrijven voor Snowflake kiezen in plaats van een van de concurrerende platformen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home