AWS kondigt Amazon FinSpace aan voor analyse financiële data

aws

Amazon Web Services lanceert een nieuwe dienst die specifiek gericht is op financiële analisten. Met Amazon FinSpace kunnen zij data uit verschillende bronnen samenvoegen, rangschikken en taggen. Hierdoor wordt het makkelijker om de data te doorzoeken en kunnen analisten efficiënter te werk gaan. 

Amazon FinSpace is specifiek ontwikkeld voor analisten bij bedrijven als hedgefondsen, vermogensbeheerders en verzekeringsmaatschappijen. Dankzij de tool wordt het makkelijker om analyses uit te voeren met alle data waar zij toegang tot hebben, zowel uit interne als externe bronnen. 

Volgens Amazon is de nieuwe dienst hoognodig, omdat het ontdekken en voorbereiden van data voor analyse een uiterst complexe en tijdrovende taak is. De data waar financiële analisten afhankelijk van zijn, is vaak verdeeld over verschillende afdelingen en vaak erg specifiek. 

Bovendien is toegang tot data meestal erg streng gecontroleerd. Zodra analisten toegang hebben tot de data, moeten ze de data voorbereiden door handmatige transformaties door te voeren. Amazon FinSpace neemt al dat werk uit handen, waardoor data meteen beschikbaar zijn voor analyses.

Hoe werkt Amazon FinSpace?

Met Amazon FinSpace worden data ingevoerd in het systeem door ofwel de FinSpace application programming interface ofwel een applicatie-based drag-and-drop interface. Vervolgens worden de data getransformeerd en georganiseerd in een manier waarop analisten gegevens gemakkelijk kunnen vinden en delen. 

De dienst maakt gebruik van de Apache Spark analytics engine om data transformaties uit te voeren. Om te voldoen aan de privacywetten, kunnen gebruikers regels opstellen om toegang tot de data te krijgen. Deze regels worden vervolgens automatisch toegepast bij het zoeken, visualiseren als het analyseren van data. Ook houdt de dienst bij welke data worden gebruikt. Op basis hiervan kunnen gebruikers een rapport genereren waarop staat wanneer en tot welke datasets er toegang is verkregen. 

Superieure inzichten

Volgens Amazon Developer Evangelist Sebastien Stormacq zijn de inzichten die Amazon FinSpace levert ‘superieur’. Financieel analisten zijn vaak afhankelijk van technische indicatoren, zoals Bollinger Bands en Exponential Moving Averages om trends en patronen te identificeren. Traditionele tools zijn echter niet ontworpen om zware analyses te draaien op cloud-niveau, legt Stormacq uit. 

Om deze reden baseren analisten hun berekeningen vaak op kleinere datasets, wat ten koste gaat van de nauwkeurigheid. Dankzij Amazon FinSpace kunnen ze veel grotere datasets gebruiken, waardoor ze tot betere en meer precieze inzichten kunnen komen. 

Amazon FinSpace is vanaf nu algemeen beschikbaar in de US, Canada en Europa. De prijs van de dienst is gebaseerd op de hoeveelheid data die wordt opgeslagen, het aantal gebruikers en de rekenkracht die nodig is om de data te analyseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home