Dataiku maakt enterprise AI beschikbaar als managed service

Dataiku

Enterprise AI-platform Dataiku lanceert een nieuw product genaamd Dataiku Online: een volledig beheerde versie van het platform. Met Dataiku Online maak je gebruik van het data science platform, zonder dat daar een ingewikkeld installatieproces aan vooraf gaat. 

Dataiku maakt het mogelijk om ruwe data om te zetten naar geavanceerde analytics, data visualisatie-taken uit te voeren, op data gebaseerde dashboards te creëren en machine learning modellen te trainen. Het platform wordt vooral gebruikt door datawetenschappers en bedrijfsanalisten. 

De mogelijkheden van het nieuwe online-aanbod van Dataiku zijn gelijk aan die van het on premises-product. Er zijn enkel een paar aanpassingen in de configuratie en het ontwerp om te voldoen aan het beheerde gebruik. Dankzij de flexibele interface kunnen zakelijke gebruikers en data-teamleden gemakkelijk samenwerken en binnen enkele minuten hun ‘data journey’ beginnen. 

Van on premises naar startups

Tot nu toe heeft Dataiku zich vooral gericht op grote enterprises, zoals Unilever, Cisco en BNP Paribas. Het nieuwe Dataiku Online is juist meer gericht op wat kleinere organisaties. 

“Er is de perceptie dat kleine of startende bedrijven niet de middelen of technische expertise hebben om waarde te halen uit AI-projecten, maar dat is simpelweg niet waar”, zegt Dataiku co-founder en CEO Florian Douetteau. 

“Zelfs kleine teams zonder datawetenschappers of gespecialiseerde machine learning engineers kunnen ons platform gebruiken om het technische zware werk te doen. Zo kunnen zij zich richten op het toepassen van AI in hun bedrijf”, aldus Douetteau. 

Dataiku Online is een instapaanbod om aan de slag te gaan met Dataiku. Het aanbod kan interessant zijn voor snelgroeiende startups, aangezien ze vaak met zo min mogelijk middelen zo snel mogelijk aan de slag willen. Zodra een bedrijf groeit, kan het overstappen naar de on premises versie van Dataiku, zodat medewerkers hetzelfde platform kunnen blijven gebruiken. 

Volledig beheerde installatie en infrastructuur

Er zijn twee manieren waarop je Dataiku kunt gebruiken. Je kunt de software installeren op je eigen on premises servers of je draait ze op een cloudinstallatie. Met Dataiku Online komt daar een derde optie bij die meteen de installatie en infrastructuur voor je regelt. 

Dataiku Online wordt volledig beheerd door Dataiku, waardoor bedrijven van elke omvang toegang krijgen tot de volledige kracht van het dataplatform zonder dat het nodig is om middelen te installeren en de toepassing te beheren. 

Klanten die gebruik maken van Dataiku online, kunnen gebruik maken van de voorgebouwde connectoren van Dataiku. Zo kun je Dataikku verbinden met een cloud data warehouse, zoals Snowflake Data Cloud, Amazon Redshift en Google BigQuery. Ook kun je het platform verbinden aan een SQL-database of een CSV-bestand inladen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home