Tableau lanceert nieuwe mogelijkheden voor data- en analyseplatformen

tableau

Tableau, eigendom van Salesforce, helpt bedrijven data te analyseren en te begrijpen. Nu lanceert het platform nieuwe plannen om organisatiebrede analyses te versterken. Op die manier bevordert het de digitale transformatie van klanten.

Analyseplatform Tableau, onderdeel van Salesforce, kondigt nieuwe mogelijkheden en abonnementen aan voor klanten. Het helpt organisaties data beter te beheren en te begrijpen. Volgens McKinsey vindt 92 procent van de bedrijven het dan ook moeilijk om analyses op te schalen. Daarnaast onderstreept de pandemie de noodzaak voor zelfvoorziening in data, zegt Doug Henschen, VP en hoofdanalist bij Constellation Research.

Wat zijn de nieuwtjes?

Tableau zet daarom in op nieuwe mogelijkheden en verbeteringen van het platform. Eerst en vooral vestigt het de aandacht op het beheren van de datachaos en het mogelijk maken van datagovernance op schaal:

  • Datavoorbereiding: met Tableau Prep kunnen klanten de kosten van serverbronnen automatisch verminderen en rijen genereren om datatrends gemakkelijk in kaart te brengen.
  • Governance: nieuwe functies waarschuwen voor mogelijke problemen en bieden inzicht in het type data en waar deze vandaan komen. Op die manier blijft de datakwaliteit behouden.
  • Gecentraliseerde beveiliging op rijniveau: Tableau-beheerders kunnen nu centraal beheren welke gebruikers toegang hebben tot welke data en de configuratie ervan. Dat zorgt voor meer flexibiliteit en segmentatie.

Daarnaast zorgt Tableau voor het meeschalen van analysemogelijkheden van ondernemingen:

  • Enterprise-referentiearchitectuur: Enterprise Deployment Guidelines (EDG) biedt de referentiestructuur voor Tableaus klanten zodat ze voldoen aan alle beschikbaarheids-, schaalbaarheids- en beveiligingsvereisten. Het is niet gelinkt aan een specifieke technologie of een specifiek platform en is afgestemd op de best practices van enterprise datacenters.
  • Dynamic Scaling: deze nieuwe functie voorziet ondernemingen van de juiste middelen voor hun implementatie. Daarnaast maakt ze voldoende containers beschikbaar tijdens piekmomenten en kan ze terugschalen bij een dalende vraag.
  • Resource Management: IT-teams krijgen de mogelijkheid om de prestaties van Tableau Server beter te optimaliseren door limieten van applicatiebronnen vast te leggen.

Nieuwe abonnementen

Verder zorgt Tableau voor nieuwe zakelijke abonnementen die het eenvoudiger maken om het platform aan te schaffen en in organisaties te implementeren. Dat komt onder andere door het bundelen van analyses met Data Management en Server Management.

Volgens Francois Ajenstat, CPO bij Tableau, probeert het platform een end-to-end oplossing aan te bieden om de volledige kracht van data-analyse te benutten. Later deze maand zal Tableau 2021.3 beschikbaar zijn, alsook de nieuwe abonnementen. De nieuwe functies worden in de komende maanden uitgerold.

lees ook

Salesforce laat sterke resultaten voor Q2 zien

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home