iCloud krijgt nieuwe formules met 6 TB en 12 TB opslag

icloud

Tijdens het iPhone 15-event kondigde Apple ook nieuwe opslagformules voor iCloud aan. Voor zestig euro per maand mag je tot 12 TB aan bestanden wegzetten in de cloud van Apple.

Alle aandacht mocht gisterenavond dan wel gegaan zijn naar de iPhone 15, maar Apple had helemaal aan het einde ook minstens even interessant nieuws te vertellen voor iDrive-gebruikers. Voor wie 2 TB opslag niet meer voldoende is, voegt Apple twee nieuwe formules toe. Die bevatten 6 TB en 12 TB aan cloudopslag.

Prijzen vergeleken

De nieuwe iCloud-formules zijn nog niet toegevoegd aan het abonnementenoverzicht op de website van Apple, maar we weten dat de formule met 6 TB 29,99 euro per maand zal kosten en 59,99 euro per maand voor 12 TB opslag. Het volledige iCloud-aanbod ziet er daarmee als volgt uit.

OpslagPrijs (per maand)
50 GB0,99 euro
200 GB2,99 euro
2 TB9,99 euro
6 TB29,99 euro
12 TB59,99 euro

Vanaf 18 september zijn deze nieuwe formules beschikbaar. Naast meer opslag heb je ook toegang tot alle premiumfuncties van iCloud, zoals het verbergen van IP-adressen of mailadressen tijdens het surfen, een eigen e-maildomein en HomeKit Secure Video-ondersteuning om beelden van beveiligingscamera’s te bekijken op je apparaten.

Kijken we naar het aanbod van de concurrentie, dan is 12 TB cloudopslag toch vrij uniek. Bij Microsoft-abonnementen is 1 TB in OneDrive de standaardoptie, Google biedt maximaal 5 TB aan in zijn Workspace-abonnementen. Enkel Dropbox doet er nog een schepje bij met het Advanced-abonnement dat 15 TB bevat, voor 18 euro per maand per gebruiker. Dropbox schrapte, net zoals Microsoft, recent wel zijn formule met ‘onbeperkte’ opslag.

lees ook

Microsoft straft OneDrive-gebruikers die foto’s ordenen – update

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home