HP keert niet meer terug naar Rusland en schrapt 1 miljard dollar omzet

Nadat HP eerder alle leveringen stopzette, schrapt het nu al zijn operaties omwille van de situatie op lange termijn in Rusland en Wit-Rusland.

HP behoorde tot de eerste golf van fabrikanten die alle activiteiten staakte toen de oorlog in Oekraïne startte eind februari. Nu gaat het bedrijf een stap verder. HP CEO Enrique Lores laat tijdens de kwartaalbespreking weten dat de tijdelijke situatie permanent wordt.

“Rekening houdend met de COVID-situatie en de langetermijnvooruitzichten voor Rusland, hebben we beslist om onze Russische activiteiten te stoppen. We zijn gestart met alle operaties af te sluiten.”

De beslissing om permanent te vertrekken uit Rusland (en Wit-Rusland) is opvallend omdat het gebied in het fiscale jaar 2021 nog goed was voor 1 miljard dollar omzet. Dat is veel minder dan bijvoorbeeld partijen zoals Adobe of UiPath die respectievelijk 75 miljoen dollar en 15 miljoen dollar omzet verliezen.

lees ook

Het Russische offensief in cyberland: DDoS-barrages en nieuwe cyberwapens

Onder andere AppleMicrosoftRed HatIntel, AMDOracle en SAP staakten eerder al hun activiteiten, maar alle operaties definitief stopzetten gebeurde amper. Google vroeg wel het faillissement aan in mei na inbeslagneming van de lokale bankrekening door de Russische overheid en stopt ook alle business.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home