Apple staakt online en fysieke verkoop in Rusland

Apple

Apple verkoopt tijdelijk geen producten meer in Rusland. Het bedrijf geeft zelf aan zich genoodzaakt te voelen deze stap te zetten door de brute aanval van Rusland op Oekraïne.

Apple laat de Russische afzetmarkt tijdelijk links liggen. “We hebben alle verkoop in Rusland stopgezet. Vorige week hebben we alle export naar onze verkooppunten in het land geblokkeerd”, is te lezen in een persbericht, meldt The Verge. De maatregel geldt zowel voor de Russische webshop als voor fysieke verkoop.

Vorige week riep vicepremier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, de techgigant op om geen diensten of producten meer te leveren aan Rusland. In een open brief gaf hij aan te geloven zo het Russische volk te mobiliseren tot protestacties.

Bijkomende maatregelen

Apple besloot eerder al het eigen betaalsysteem, Apple Pay, nog maar beperkt bruikbaar te laten in Rusland. In de App Store blokkeerde Apple de downloadmogelijkheid van twee Russische zenders voor personen die zich niet in Rusland bevinden. Uit veiligheidsoverwegingen schakelde Apple ook live verkeersdata uit op Apple Maps. Hetzelfde besluit nam Google inzake Google Maps.

Fedorov vroeg Apple om Russen volledig uit de App Store te weren, maar aan die vraag heeft Apple tot op dit moment nog geen gehoor gegeven.  

lees ook

Intel, AMD en TSMC zetten chipverkoop aan Rusland stop

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home